Nieuws

Geplaatst op
 • Amarna gebouwd door kinderarbeid - 1 augustus 2017

  Tell el-Amarna is voor archeologen vaak zowel een vloek als een zegen met betrekking tot het verwerven van inzicht in het dagelijks leven tijdens het Nieuwe Rijk. Enerzijds biedt de beroemde site in Midden-Egypte een unieke kans om de relatief korte en afgebakende periode waarin de oude ...

 • Graf van Anchesenamon ontdekt? - 19 juli 2017

  Op dinsdag 18 juli 2017 liet Zahi Hawass weten dat hij met zijn archeologische team een belangrijke ontdekking gaat doen in de directe omgeving van het Dal der Koningen.

 • Cachette met 18 mummies ontdekt te Toena el-Gebel - 13 mei 2017

  Op zaterdag 13 mei 2017 maakte de Egyptische minister van Oudheden bekend dat de ontdekking is gedaan van 18 mummies in de necropool van Toena el-Gebel in Midden-Egypte.

  Lees het Engelstalige artikel Ministry announces 18 mummies discovered in central-Egypt

 • Grafkamer van koningsdochter ontdekt - 11 mei 2017

  Op donderdag 11 mei 2017 maakte de Egyptische minister van Oudheden, Chaled el-Enany, bekend dat de grafkamer is geopend van de in april 2017 ontdekte piramide bij Dasjoer.

 • Ongeschonden graf uit de 18de dynastie ontdekt - 18 april 2017

  Op dinsdag 18 april 2017 maakte het Egyptische Ministerie van Oudheden bekend dat in Loeksor een ongeschonden graf uit de 18de dynastie is aangetroffen van een hoge ambtenaar genaamd Oeserhat.

 • Piramide uit de 13de dynastie ontdekt te Dasjoer - 4 april 2017

  Op maandag 3 april 2017 maakte de Egyptische Oudheidkundige Dienst bekend dat een koningspiramide uit de 13de dynastie is ontdekt ten noorden van de beroemde knikpiramide van Snofroe te Dasjoer.

 • Egyptisch beeld is niet Ramses II - 23 maart 2017

  Op 9 maart 2017 ontdekten Egyptische en Duitse archeologen in de Caïreense wijk Matariya fragmenten van een kolossaal standbeeld van farao Psamtjek I.

 • Kolossaal beeld van Ramses II ontdekt - 10 maart 2017

  De dichtbevolkte Caïreense stadswijk Matariya is vlakbij het vliegveld van de Egyptische hoofdstad gelegen. In de faraonische tijd was dit de locatie van Heliopolis, een van de meest belangrijke plaatsen in Egypte. Een team van Egyptische archeologen en Duitse archeologen verbonden aan de Universiteit van Leipzig hebben er deze week de brokstukken ontdekt van een acht meter ...

 • Amenhotep III en Sachmetbeelden ontdekt - 8 maart 2017

  De Duitse archeologische missie in Loeksor onder leiding van mevrouw Hourig Sourouzian heeft sinds het begin van dit jaar maar liefst zesenzestig diorieten beelden van de leeuwingodin Sachmet ontdekt bij Kom el-Hetan, het dodentempelcomplex van Amenhotep III.

 • Scepsis over het onderzoek aan het graf van Toetanchamon - 2 maart 2017

  Momenteel wordt in het Dal der Koningen een radaronderzoek uitgevoerd door het team van de Polytechnische Universiteit van Turijn onder leiding van Franco Porcelli.