Podcast Oudheid – Onder de Zon van Amarna

Geplaatst op

Bij een podcast wordt een geluidsopname op aanvraag aangeboden door middel van het internet. Timo Epping is educator bij het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden en als podcastmaker de eigenaar van Epping Productions. Hij is de maker van de podcast Oudheid. Een podcast waarin iedere week wetenschappers ongeveer een uur vertellen over hun onderzoek naar en passie voor alles van lang geleden.

De vierdelige podcastserie ‘Onder de Zon van Amarna’ is op woensdag 27 december 2023 gelanceerd. De serie maakt onderdeel uit van de podcast Oudheid, geproduceerd door Timo Epping.

In de eerste aflevering neemt Huub Pragt u mee naar het oude Thebe van de 18de dynastie. Vanuit het paleis Malkata regeerde farao Amenhotep III over Egypte. Aan zijn zijde stond de beeldschone koningin Teje. Haar invloed strekte zich niet alleen uit over het regeringsbeleid van haar man. Als moeder van Achnaton en als schoonmoeder van Nefertiti heeft Teje aan de basis gestaan van de culturele hervormingen die zouden worden doorgevoerd tijdens de Amarnaperiode.

Onder de Zon van Amarna – Koningin Teje (1/4)
Onder de Zon van Amarna – De Aton-revolutie (2/4)
Onder de Zon van Amarna – Semenchkara (3/4)
Onder de Zon van Amarna – Raadselen rond Toetanchamon (4/4)

Vanaf 2019 was Huub Pragt al verscheidene keren eerder te gast bij verschillende podcastmakers.

‘De Leven’ podcast – woensdag 11 oktober 2023.
‘Africast’ podcast – Nubië – donderdag 11 augustus 2022.
‘Africast’ podcast – Egypte – 5 november 2021.
‘Wilde Haren’ podcast – woensdag 16 oktober 2019.
Het Spoor Terug‘ – Herodotus, vader van de geschiedenis – februari 2018.