Huub Pragt opnieuw te gast bij Africast

Op donderdag 11 augustus 2022 vond in de Kargadoor, een cultureel-maatschappelijk podium aan de Oudegracht in het centrum van Utrecht een geanimeerd podcast-gesprek plaats tussen Joeri Nortier, Jos Hummelen beide redactieleden van De Africast, en egyptoloog Huub Pragt. Het gesprek was in zijn geheel gewijd aan Nubië. Er werd uitvoerig gesproken over de vele piramiden en tempels die zijn aangetroffen in het gebied ten zuiden van de eerste stroomversnelling in de Nijl.
De uitzending staat sinds 9 september 2022 online en duurt 63 minuten. Het kan worden beluisterd via Spotify en heeft de titel: De zwarte farao’s van het oude Nubië.

Al een keer eerder had een podcast-gesprek plaatsgevonden in november 2022. Die aflevering duurde een uur en 23 minuten en kreeg de titel De Magie van het Oude Egypte.

Geplaatst in Nieuws

Over Huub Pragt

In 1980 begon ik aan de studie Egyptologie aan de Universiteit Leiden. In 1987 liep ik een stage bij het Museum of Fine Arts in Boston. Na mijn studie kreeg ik een baan in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Gedurende tien jaar hield ik me bezig met educatie en publieksactiviteiten. In januari 2001 richtte ik mijn eigen scholingsinstituut ‘Huub Pragt Egyptoloog’ op. In de jaren die volgden heb ik mij gespecialiseerd in het geven van lessen voor het onderwijs. Ik bied ook cursussen aan voor instellingen en particulieren. In Nederland en Vlaanderen word ik regelmatig gevraagd voor het geven van lezingen. Daarnaast leid ik reizen en korte excursies op het vlak van het Oude Egypte.