Cursussen

Posted on

Cursuszaal voor cursussenVoor het volgen van de door Huub Pragt verzorgde cursussen of masterclasses is geen voorkennis vereist. In het seizoen 2021-2022 vinden de klassikale cursussen voornamelijk in het weekend plaats in een cursusruimte van het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden. Door de week verzorgt Huub Pragt klassikale cursussen voor verscheidene cursusinstellingen verspreid over het land.

Klassikale cursussen in Leiden

Om deel te kunnen nemen aan de klassikale cursussen en Masterclasses die in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden plaatsvinden, dient u over een geldige Museumkaart te beschikken. De cursus Hiërogliefenschrift, de Vervolgcursus Hiërogliefenschrift en de Leesgroep Sinoehe vormen een uitstekende voorbereiding op een universitaire studie Egyptologie. 

College voor MuseumJeugdUniversiteit Wat komt er volgens de oude Egyptenaren na het leven? in Leiden op zondag 6 juni 2021.

Cursusseizoen 2021-2022

Vanaf zaterdag 25 september 2021 gaat het nieuwe cursusseizoen van start in het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden. Met uitzondering van de vier dagen Winter School (18 t/m 21 december 2021) en de Lente Driedaagse (3 t/m 5 mei 2022) vinden alle lessen plaats op een zaterdag of een zondag. Net zoals in voorgaande seizoenen, worden twee cursuslessen van twee uur per dag gegeven. De ochtendsessie start om 10.30 uur en de middagsessie om 14.00 uur.
Alle door Huub Pragt verzorgde lessen worden gelijktijdig via zoom aangeboden aan cursisten die de lessen liever online willen bijwonen. Van iedere zoomsessie wordt een video-opname gemaakt. Door gebruik te maken van een wachtwoord kunnen zowel de klassikale als online cursisten de opnames van de lessen gedurende de cursusperiode op ieder gewenst moment terugkijken. 
De minimale combinatie van klassikaal en online dient tien deelnemers te zijn, voordat een cursus doorgang kan vinden. Het maximum aantal deelnemers aan deze combinatie bedraagt dertig cursisten. Uitgaande van een genormaliseerde situatie vanaf september 2021 zal het maximum aantal cursisten dat in de cursusruimte van het Rijksmuseum van Oudheden aan een cursusles deelneemt, op twintig worden gesteld. Bij een onverhoopte verlenging van de coronamaatregelen, wordt het klassikale deelnemersaantal teruggebracht naar tien. Het aantal online deelnemers zal vanaf dat moment maximaal twintig gaan bedragen. In het weinig waarschijnlijke geval dat het museum zijn deuren voor het publiek zal moeten sluiten, worden de cursuslessen niet in data verschoven, maar aan alle cursisten online aangeboden.

Hiërogliefenschrift tien lessen in Leiden vanaf zaterdag 25 september 2021.
Vervolgcursus Hiërogliefenschrift tien lessen in Leiden vanaf zaterdag 25 september 2021
Leesgroep Sinoehe tien lessen in Leiden vanaf zondag 26 september 2021.
De mystiek van het Oude Egypte tien lezingen in Leiden vanaf zondag 26 september 2021.
Winter School De Negen Boogvolkeren acht lessen in Leiden op vier aaneengesloten dagen vanaf zaterdag 18 december 2021
Masterclass Egyptisch raadselschrift een cursus van een dag in Leiden op zaterdag 30 oktober 2021.
Masterclass Egyptische wijsheidsleer een cursus van een dag in Leiden op zondag 14 november 2021.
Masterclass Nieuwe musea in Caïro een cursus van een dag in Leiden op zaterdag 12 maart 2022.
Masterclass De Libische dynastie een cursus van een dag in Leiden op zondag 27 maart 2022.
Masterclass De Saïtische dynastie een cursus van een dag in Leiden op zaterdag 9 april 2022.
Lente Driedaagse Natuur – Balans – Mystiek zes lessen in Leiden op drie aaneengesloten dagen vanaf dinsdag 3 mei 2022.