Rondleidingen

Posted on

Huub Pragt verzorgt rondleidingen in het Rijksmuseum van Oudheden - Foto: Richard de Jong

Virtuele Rondwandelingen

Egyptoloog Huub Pragt heeft een virtuele rondleiding over de Egyptische afdeling van het Rijksmuseum van Oudheden in een video opgenomen. Google Street View beelden in het Leidse museum worden afgewisseld met foto’s en van commentaar voorzien. Kijk en luister naar de virtuele rondwandeling ‘Hiërogliefenschrift in het Rijksmuseum van Oudheden‘ met een lengte van 1:24:11.

Engelstalige rondleidingen

Op zondag 20 februari 2022 verzorgt Huub Pragt een rondleiding door de tempel van Hathor te Dendera onder de titel Hathor, the Celestial Cow.
Alleen de deelnemers aan de House of Life Healing Conference 2022 zijn uitgenodigd om deze rondleiding die vooraf gaat aan de conferentie bij te wonen.

Op maandag 21 februari 2022 rondleiding door het Osireion van Abydos onder de titel The temple of Osiris and the Osireion.

Op dinsdag 22 februari 2022 rondleiding door de tempel van Sethy I te  Abydos onder de titel The cenotaph temple of Seti I.

Op woensdag 23 februari 2022 rondleiding door de tempel van Ramses II te Abydos onder de titel The cenotaph temple of Ramesses II.

Museumrondleidingen op aanvraag

Egyptoloog Huub Pragt verzorgt ook rondleidingen op aanvraag over de Egyptische collecties van het Allard Pierson Museum (APM) in Amsterdam, het Rijksmuseum van Oudheden (RMO) in Leiden en het Museum Kunst & Geschiedenis (MKG) in Brussel. Bij een besloten groep wordt rekening gehouden met de bijzondere wensen. Zo wordt het thema en het niveau van een rondleiding op maat gemaakt. Een rondleiding duurt 90 minuten. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 12 personen. Het maximum aantal deelnemers bedraagt 15 personen voor een rondleiding in het APM en 20 personen voor het RMO en het MKG. De kosten voor een rondleiding verschillen per museum en zijn daardoor alleen op aanvraag. Bij de kosten voor een rondleiding is de entree tot het betreffende museum niet inbegrepen. Het maken van een afspraak over een rondleiding kan telefonisch via 06-12162042. U kunt uw wensen ook kenbaar maken via de hieronder weergeven button Rondleiding aanvragen. De gemaakte afspraken worden altijd bevestigd in een e-mail.

button rondleiding aanvragen