Taxatie voorwerpen

Geplaatst op

Bent u in het bezit van een bijzonder voorwerp uit het oude Egypte? Vraag dan een professionele taxatie aan. U weet binnen 2 – 3 werkdagen de waarde en de historische achtergrond.

Veel Egyptische topstukken in musea zijn te danken aan de Egyptomanie die op gang kwam na de verovering van Egypte door Napoleon in 1798. Ondanks plunderingen in de oudheid bleek in vele graftomben nog kostbare voorwerpen te liggen. Deze kunstschatten vertellen veel over een beschaving die duizenden jaren geleden heeft bestaan. De vondsten lopen uiteen van amuletten tot geglazuurd aardewerk, albasten vazen en beelden uit brons, kalksteen of graniet.
Schatgravers uit de 19e eeuw richtten in hun haast een graf leeg te halen veel schade aan. Helaas zijn hierdoor belangrijke gegevens voor de egyptologie verloren gegaan. Egyptologen zijn tegenwoordig niet alleen bezig objecten te restaureren en ze te beschermen. Zij gaan ook op onderzoek uit. Dit doen ze door voorwerpen uit musea en privécollecties met elkaar te vergelijken. Bij taxatie van uw Egyptische voorwerp bestaat de kans dat een verrassend historisch verhaal naar voren komt.
Ga voor uw taxatieaanvraag naar AntiekCheck.nl.