Egypte-lezingen

Ninetjer – Rijksmuseum van Oudheden Leiden

Op zondagmiddag 21 april 2024 vertelt Daniel Soliman over het bijna vijfduizend jaar oude zitbeeldje van de Egyptische farao Ninetjer. Deze onlinelezing duurt een uur. Aanvang 14.00 uur. Meld u aan voor de onlinelezing Zitbeeldje Ninetjer.

Op vrijdagmiddag 19 april 2024 leiden Jan Koek en Janny Roos een discussiebijeenkomst in het Rijksmuseum van Oudheden ‘Autobiografische teksten uit het Oude Rijk, in het bijzonder Weni en Harchoef‘.

Geplaatst in Lezingen, Nieuws

Over Huub Pragt

In 1980 begon ik aan de studie Egyptologie aan de Universiteit Leiden. In 1987 liep ik een stage bij het Museum of Fine Arts in Boston. Na mijn studie kreeg ik een baan in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Gedurende tien jaar hield ik me bezig met educatie en publieksactiviteiten. In januari 2001 richtte ik mijn eigen scholingsinstituut ‘Huub Pragt Egyptoloog’ op. In de jaren die volgden heb ik mij gespecialiseerd in het geven van lessen voor het onderwijs. Ik bied ook cursussen aan voor instellingen en particulieren. In Nederland en Vlaanderen word ik regelmatig gevraagd voor het geven van lezingen. Daarnaast leid ik reizen en korte excursies op het vlak van het Oude Egypte.