Afscheidsfeest bij verhuizing NINO-bibliotheek

Na veertig jaar verlaat het Nederlands Instituut voor het Nabije Oosten (NINO) in Leiden zijn vertrouwde onderkomen op de tweede verdieping van het gebouw in de Matthias de Vrieshof aan de noordzijde van het Witte Singel-complex. Het NINO-onderzoekscentrum en de NINO-bibliotheek gaan verhuizen naar het Herta Mohr-gebouw. Dit nieuwe onderkomen is spiegelbeeldig aan de vorige locatie gelegen, dus aan de zuidzijde van het Witte Singel-complex. Het NINO doet een oproep aan alle voormalige bezoekers aan de bibliotheek om hun herinneringen in de vorm van foto’s, filmpjes, tekeningen, uitgebreide beschouwingen, korte observaties, handgeschreven of digitaal met hen te delen. Stuur je tekst, foto’s, afbeeldingen of filmpjes (totaal max. 20 MB) naar NINO@hum.leidenuniv.nl. Heb je bestanden die (samen) groter dan 20 MB zijn, stuur ze dan via WeTransfer. Papieren herinneringen, afgedrukte foto’s enz. kunnen worden ingeleverd bij de balie van de NINO-bibliotheek.

Samen met studievereniging Pleyte wordt op donderdagavond 30 mei 2024 een afscheidsfeest voor alle studenten, oud-studenten, collega’s, oud-collega’s, trouwe bibliotheekbezoekers en andere bekenden georganiseerd op de oude locatie in de Matthias de Vrieshof.

Programma

  • vanaf 16.30 uur inloop, om ca. 17.00 uur welkomstwoord door de directeur
  • borrel in de hele bibliotheek
  • slideshow van oude foto’s
  • herinneringen ophalen & vastleggen – teken het gastenboek, maak een Polaroidfoto, film je laatste bijzondere NINO-herinnering
  • muziek door DJ Omar – verzoeknummers zijn welkom
  • bordspellen: senet, koningsspel van Ur
  • gratis meenemen: oude NINO-publicaties (geselecteerde titels)
  • verloting van diverse spullen die niet meegaan naar het Herta Mohr-gebouw: denk aan kantoorartikelen en klein meubilair
  • pizza om ca. 19.00 uur
  • entertainment door Pleyte (de invulling blijft nog even een verrassing)

Aanmelden

Aanmelden is verplicht in verband met de pizza’s die worden besteld: aanmeldformulier.

Geplaatst in Nieuws

Over Huub Pragt

In 1980 begon ik aan de studie Egyptologie aan de Universiteit Leiden. In 1987 liep ik een stage bij het Museum of Fine Arts in Boston. Na mijn studie kreeg ik een baan in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Gedurende tien jaar hield ik me bezig met educatie en publieksactiviteiten. In januari 2001 richtte ik mijn eigen scholingsinstituut ‘Huub Pragt Egyptoloog’ op. In de jaren die volgden heb ik mij gespecialiseerd in het geven van lessen voor het onderwijs. Ik bied ook cursussen aan voor instellingen en particulieren. In Nederland en Vlaanderen word ik regelmatig gevraagd voor het geven van lezingen. Daarnaast leid ik reizen en korte excursies op het vlak van het Oude Egypte.