Nieuws

Geplaatst op
  • Deel van Pelusische Nijlarm ontdekt - 16 september 2015

    De Egyptische archeologische missie in Tell el-Dafna nabij Qantara heeft een deel van de Pelusische Nijlarm blootgelegd. Deze Nijlarm is in de oudheid al verzand. Men wist daarom niet meer precies waar het oorspronkelijk was gelegen.

  • Korte video samenvattingen over het onderzoek in het graf van Toetanchamon - 12 september 2015

    Twee korte Engelstalige samenvattingen over de theorie van Nicholas Reeves en Mamdouh el-Damaty door Ryan Biek en door Evan Thomas.

  • Zahi Hawass geeft commentaar op de theorie van Nicholas Reeves - 12 september 2015

    Op zondag 23 augustus 2015 gaf Dr. Zahi Hawass een interview voor de Egyptische krant El-Ahram. Hij is erg kritisch over het onderzoek dat Nicholas Reeves en minister El-Damaty gaan uitvoeren in het graf van Toetanchamon.

  • Chris Naunton reageert op de theorie van Nicholas Reeves - 12 september 2015

    Op zondag 16 augustus 2015 gaf de Britse egyptoloog Chris Naunton, voorzitter van de Egypt Exploration Society, een reactie op de theorie van zijn landgenoot Nicholas Reeves over de mogelijke grafkamers van Nefertiti in KV 62.

  • Egyptische Minister van Oudheden reageert op de aankondiging van Reeves over Nefertiti’s graf - 12 september 2015

    Op vrijdag 14 augustus 2015 kondigde de Egyptische Minister van Oudheden, Mamdouh el-Damaty, aan dat hij heeft gesproken met de Britse egyptoloog Nicholas Reeves.

  • Haarbandjes van Hetitische vrouw ontdekt - 9 september 2015

    In Alacahoyuk, één van de belangrijke steden van het Hetitische Rijk, zijn haarbandjes en sieraden ontdekt. De sieraden zijn gemaakt van hoorn en ze zijn bijna 3700 jaar oud.

  • Torenvalken als offer - 3 september 2015

    Torenvalken werden vermoedelijk door de oude Egyptenaren gefokt om te dienen als offer voor de goden. 3D scans van mummies van deze vogels, hebben laten zien dat ze zijn gestorven doordat ze gedwongen werden teveel te eten.

  • Duitsland financiert restauratie masker Toetanchamon - 2 september 2015

    De Duits regering heeft Egypte een subsidie van € 50.000,- geboden ten behoeve van de restauratie van het masker van Toetanchamon. De Egyptische minister van Oudheden Mamdouh el-Damaty zei dat dit de band tussen Egypte en Duitsland versterkt.

  • Vizierstombe uit 26ste dynastie ontdekt in Loeksor - 30 augustus 2015

    In Assassif bij Loeksor is per toeval een tombe uit de 26ste dynastie ontdekt van een vizier genaamd Padi-Bastet. Het graf werd gevonden binnen het grafcomplex TT391 van Karabasken. Het blijkt dat Padi-Bastet de tombe heeft hergebruikt, geüsurpeerd. Een aantal reliëfs is speciaal voor Padi-Bastet gemaakt.

  • Gezichtsreconstructie van faraonische mummie - 29 augustus 2015

    De oudste mummie van het Egyptisch Museum in Florence staat bekend onder de naam ‘Kent’ en stamt uit de 18de dynastie. Met behulp van forensische technieken heeft een groep van internationale wetenschappers een gezichtsreconstructie kunnen maken van de mummie.