Nieuws

Geplaatst op
 • Nieuwe artikelen op kemet.nl - 5 december 2015

  In de periode september- november 2015 zijn vijf nieuwe artikelen gepubliceerd op de informatieve website kemet.nl.

 • Virtueel bezoek aan Sennedjem en Ramses V/VI - 4 december 2015

  Describing Egypt is een organisatie die zich ten doel stelt om zo veel mogelijk monumenten van het oude Egypte te beschrijven en te ontsluiten door middel van 360º Virtual Reality.

 • Oostenrijk geeft gestolen voorwerpen terug aan Egypte - 4 december 2015

  De directeur Sabine Haag van het Kunsthistorisches Museum te Wenen heeft twee sjabtis en een mummiemasker overhandigd aan de Egyptische ambassadeur in Oostenrijk nadat is vast komen te staan dat de mummievormige beeldjes en het masker eerder dit jaar uit Egypte waren ontvreemd.

 • Zeer waarschijnlijk verborgen ruimtes in graf Toetanchamon - 28 november 2015

  Vanmiddag heeft de minister van Antiquiteiten in Egypte Mamdouh el-Damaty bekend gemaakt dat scans hebben uitgewezen dat er 90% kans is op verborgen ruimtes achter de wanden van het graf van Toetanchamon.

 • Radar-test gestart voor de zoektocht naar Nefertiti - 27 november 2015

  Minister van Oudheden Mamdouh El-Damaty en de Britse Egyptoloog Nicholas Reeves zijn gestart met het testen van de radarapparatuur die over enkele dagen zal worden gebruikt in KV 62, het graf van Toetanchamon. De hypothese van Reeves is dat de stoffelijke resten van koningin Nefertiti begraven zouden liggen in een verborgen kamer in het graf ...

 • Mummiekist van Anchefenchonsoe ontdekt - 25 november 2015

  Op de westoever bij Loeksor is in door het Spaanse opgravingsteam van Francisco Martín Valentín in graf TT 28 van Amenhotep Hoey, de vizier van Amenhotep III uit de 18de dynastie een mummiekist aangetroffen van een priester uit de 21ste of begin 22ste dynastie. Hergebruik van de Thebaanse rotsgraven uit het Nieuwe Rijk was niet ...

 • Radio-interview met Huub Pragt over Toetanchamon - 24 november 2015

  Op dinsdag 24 november 2015 werd Huub Pragt geïnterviewd door Arjan Burggraaf in het programma ‘De Ochtend’ van Radio Noord-Holland. Het interview ging over de mogelijke verborgen ruimtes in het graf van Toetanchamon.

 • Massieve muur uit het Middenrijk ontdekt in Avaris - 24 november 2015

  In de delta van Egypte is een massieve muur ontdekt van meer dan zeven meter breed en heeft een lengte van ten minste 500 meter. De muur werd gebouwd van wit-gele blokken zandsteen en is gebouwd op de top van een natuurlijke zandheuvel. De muur is uitgelijnd met een lange en diepe depressie naar het ...

 • Radio-interview met Huub Pragt over het graf van Toetanchamon - 24 november 2015

  Op dinsdag 24 november 2015 werd Huub Pragt geïnterviewd door Arjan Burggraaf van Radio Noord-Holland. Het interview ging over de mogelijke verborgen ruimtes in het graf van Toetanchamon.

 • Loop digitaal door het British Museum - 12 november 2015

  Het is nu mogelijk om virtueel door het British Museum in Londen te lopen via Google.
  Het is de binnenshuis versie van streetview. Het volledige museum is beschikbaar.