Nieuws

Geplaatst op
 • Reeves legt zijn theorie nogmaals uit - 28 september 2015

  Nicholas Reeves heeft in de voorbije weken vele journalisten te woord gestaan. Zo gaf hij ook een interview aan Tony Gamal-Gabriel, werkzaam voor de website Archaeology News Network.

 • Graf van Toetanchamon wordt gerestaureerd - 20 september 2015

  Op zondag 20 september 2015 werd bekend gemaakt dat KV 62, het graf van Toetanchamon, voor onbepaalde tijd wordt gesloten voor het publiek. Het een en ander hangt samen met restauratiewerkzaamheden. Deze beslissing komt niet ongelegen. Het ligt in de lijn van verwachtingen dat binnenkort een radaronderzoek zal worden start in de grafkamer.

 • Oudste leren manuscript herontdekt - 18 september 2015

  De Egyptische egyptoloog Wael Sherbiny heeft in het Egyptisch Museum in Caïro een bijzonder manuscript herontdekt. Enkele jaren voor de Tweede Wereldoorlog is het document in het museum terechtgekomen, maar daarna vergetelheid geraakt.

 • 16 piramides ontdekt in Soedan - 16 september 2015

  In de oude stad Gematon in Soedan zijn de restanten van maar liefst 16 piramides gevonden. Onder de bouwblokken bevinden zich de in de rotsbodem uitgehakte graftombes. De piramides zijn zo’n 2000 jaar oud en stammen uit de Koesjitische Periode.

 • Deel van Pelusische Nijlarm ontdekt - 16 september 2015

  De Egyptische archeologische missie in Tell el-Dafna nabij Qantara heeft een deel van de Pelusische Nijlarm blootgelegd. Deze Nijlarm is in de oudheid al verzand. Men wist daarom niet meer precies waar het oorspronkelijk was gelegen.

 • Korte video samenvattingen over het onderzoek in het graf van Toetanchamon - 12 september 2015

  Twee korte Engelstalige samenvattingen over de theorie van Nicholas Reeves en Mamdouh el-Damaty door Ryan Biek en door Evan Thomas.

 • Zahi Hawass geeft commentaar op de theorie van Nicholas Reeves - 12 september 2015

  Op zondag 23 augustus 2015 gaf Dr. Zahi Hawass een interview voor de Egyptische krant El-Ahram. Hij is erg kritisch over het onderzoek dat Nicholas Reeves en minister El-Damaty gaan uitvoeren in het graf van Toetanchamon.

 • Chris Naunton reageert op de theorie van Nicholas Reeves - 12 september 2015

  Op zondag 16 augustus 2015 gaf de Britse egyptoloog Chris Naunton, voorzitter van de Egypt Exploration Society, een reactie op de theorie van zijn landgenoot Nicholas Reeves over de mogelijke grafkamers van Nefertiti in KV 62.

 • Egyptische Minister van Oudheden reageert op de aankondiging van Reeves over Nefertiti’s graf - 12 september 2015

  Op vrijdag 14 augustus 2015 kondigde de Egyptische Minister van Oudheden, Mamdouh el-Damaty, aan dat hij heeft gesproken met de Britse egyptoloog Nicholas Reeves.

 • Haarbandjes van Hetitische vrouw ontdekt - 9 september 2015

  In Alacahoyuk, één van de belangrijke steden van het Hetitische Rijk, zijn haarbandjes en sieraden ontdekt. De sieraden zijn gemaakt van hoorn en ze zijn bijna 3700 jaar oud.