Nieuws

Geplaatst op
 • Caïro airport gaat oudheden tentoonstellen - 11 oktober 2015

  Op het vliegveld van Caïro wordt vanaf eind oktober een klein museum ingericht. In het museum zijn objecten uit het Islamitisch Museum en het Egyptisch Museum te zien.

 • Ligt Nefertiti nog steeds begraven in het graf van Toetanchamon? - 5 oktober 2015

  Noordwand in de grafkamer van KV 62Op maandag 5 oktober 2015 kwam een tegenreactie op het onderzoek van Nicholas Reeves. Egyptoloog Tom Hardwick is een specialist op het vlak van Egyptische Kunst en ...

 • Meer blokken van kapel Nectanebo ontdekt in Caïro - 4 oktober 2015

  De Duits-Egyptische missie die aan het werk is in Matariya, Heliopolis (Caïro) heeft meer blokken gevonden van de kapel van Nectanebo die in april 2015 al is ontdekt. Ze hebben delen van zuilen en een sterrenplafond ontdekt.

 • Televisie-interview met Nicholas Reeves - 3 oktober 2015

  Op zaterdag 3 oktober 2015 gaf de Britse egyptoloog Nicholas Reeves een interview voor de Egyptische televisiezender CBC. Hij legt uit waarom hij er van overtuigd is dat koningin Nefertiti in KV 62 , het graf van Toetanchamon, begraven ligt.

 • Interview met Zahi Hawass - 2 oktober 2015

  Op vrijdag 2 oktober 2015 werd voormalig Minister van Oudheden Zahi Hawass om zijn mening gevraagd door de Australische nieuwszender ABC omtrent de theorie van Nicholas Reeves. In zijn welbekende stijl legt Hawass uit waarom hij het hartsgrondig oneens is met Reeves.

 • Schatten Toetanchamon van Nefertiti - 1 oktober 2015

  Tijdens een persconferentie in Caïro op donderdag 1 oktober 2015 legde de Britse egyptoloog Nicholas Reeves uit waarom hij ervan overtuigd is dat het gouden masker van Toetanchamon oorspronkelijk niet voor de jonge koning is gemaakt, maar voor zijn stiefmoeder Nefertiti.

 • Reeves legt zijn theorie nogmaals uit - 28 september 2015

  Nicholas Reeves heeft in de voorbije weken vele journalisten te woord gestaan. Zo gaf hij ook een interview aan Tony Gamal-Gabriel, werkzaam voor de website Archaeology News Network.

 • Graf van Toetanchamon wordt gerestaureerd - 20 september 2015

  Op zondag 20 september 2015 werd bekend gemaakt dat KV 62, het graf van Toetanchamon, voor onbepaalde tijd wordt gesloten voor het publiek. Het een en ander hangt samen met restauratiewerkzaamheden. Deze beslissing komt niet ongelegen. Het ligt in de lijn van verwachtingen dat binnenkort een radaronderzoek zal worden start in de grafkamer.

 • Oudste leren manuscript herontdekt - 18 september 2015

  De Egyptische egyptoloog Wael Sherbiny heeft in het Egyptisch Museum in Caïro een bijzonder manuscript herontdekt. Enkele jaren voor de Tweede Wereldoorlog is het document in het museum terechtgekomen, maar daarna vergetelheid geraakt.

 • 16 piramides ontdekt in Soedan - 16 september 2015

  In de oude stad Gematon in Soedan zijn de restanten van maar liefst 16 piramides gevonden. Onder de bouwblokken bevinden zich de in de rotsbodem uitgehakte graftombes. De piramides zijn zo’n 2000 jaar oud en stammen uit de Koesjitische Periode.