Nieuws

Geplaatst op
  • Radio-interviews met Huub Pragt over kamers in het graf van Toetanchamon - 18 maart 2016

    Op donderdag 17 maart 2016 werden de officiële resultaten bekend van het scanonderzoek aan de wanden van de grafkamer van Toetanchamon. Egyptoloog Huub Pragt werd om een reactie gevraagd.

  • A man without a dream will never make a discovery - 18 maart 2016

    Met de woorden ‘man without a dream will never make a discovery’ werd op 7 maart 2016 ‘the most important discovery on earth’, namelijk de aanstaande ontdekking van het graf van Nefertiti, aangekondigd door Zahi Hawass.

  • Nicholas Reeves spreekt over het onderzoek in KV62 - 18 maart 2016

    De Britse egyptoloog Nicholas Reeves was op maandag 18 januari 2016 als spreker te gast in New York.

  • Officieel bericht over de twee ruimtes in het graf van Toetanchamon - 17 maart 2016

    Op donderdag 17 maart 2016 werden de resultaten van het scanonderzoek in de grafkamer van Toetanchamon bekend gemaakt.

  • De troon van koningin Hetepheres - 11 februari 2016

    Studenten van Harvard University hebben met behulp van de nieuwste technologie een reproductie gemaakt van de troon die heeft toebehoord aan koningin Hetepheres. De troon werd in 1925 door Georges Reisner ontdekt in een diepe grafschacht te Gizeh.

  • Houten boot ontdekt te Aboesir - 1 februari 2016

    De Tsjechische archeologische missie te Aboesir onder leiding van Miroslav Barta heeft in een bootput de restanten van een houten boot uit de 5de dynastie ontdekt.

  • Fotograferen weer toegestaan in Egyptisch Museum - 26 januari 2016

    Sinds eind januari 2016 mag er weer worden gefotografeerd in het Egyptisch Museum te Caïro.

  • Tweede fase van het project Scanpyramids gestart - 13 januari 2016

    Een team van experts is begonnen aan een tweede fase van scanonderzoek aan de knikpiramide van Snofroe te Dasjoer. Met behulp van de bijzondere Muon scantechnologie is men in staat mogelijke verborgen kamers in de piramide te ontdekken.

  • Zes beelden ontdekt in schrijnen te Gebel es-Silsila - 4 januari 2016

    In de oude Egyptische steengroeve van Gebel es-Silsila heeft een Zweeds team van archeologen onder leiding van Maria Nilsson van de Universiteit van Lund zes uit de zandsteenrots gehouwen standbeelden ontdekt. De beelden zijn verspreid over twee naast elkaar gelegen schrijnen.

  • Kemet-artikel: De voorman Paneb - 14 december 2015

    Administratieve en juridische teksten en ostraka geven ons een kijkje in het dagelijks leven van de oude Egyptenaren. En daaruit blijkt dat de zo gewenste Maät, orde en regelmaat, niet altijd aanwezig was en dat er ook in de Egyptische maatschappij misstanden waren. Zo is er een verzameling documenten bewaard gebleven uit het einde van ...