Gezichtsreconstructie van faraonische mummie

Gezichtsreconstructie van faraonische mummieDe oudste mummie van het Egyptisch Museum in Florence staat bekend onder de naam ‘Kent’ en stamt uit de 18de dynastie. Met behulp van forensische technieken heeft een groep van internationale wetenschappers een gezichtsreconstructie kunnen maken van de mummie.

De CT-scan wees uit dat Kent ongeveer 50 jaar oud was toen hij stierf en het leverde materiaal waarmee een exacte kopie van zijn schedel kon worden gemaakt. Hiervoor hoefde geen mummiebandages verwijderd te worden.

Lees het hele artikel: Pharaonic mummy gets facial reconstruction surgery

Geplaatst in Nieuws | Tags , , ,

Over Huub Pragt

In 1980 begon ik aan de studie Egyptologie aan de Universiteit Leiden. In 1987 liep ik een stage bij het Museum of Fine Arts in Boston. Na mijn studie kreeg ik een baan in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Gedurende tien jaar hield ik me bezig met educatie en publieksactiviteiten. In januari 2001 richtte ik mijn eigen scholingsinstituut ‘Huub Pragt Egyptoloog’ op. In de jaren die volgden heb ik mij gespecialiseerd in het geven van lessen voor het onderwijs. Ik bied ook cursussen aan voor instellingen en particulieren. In Nederland en Vlaanderen word ik regelmatig gevraagd voor het geven van lezingen. Daarnaast leid ik reizen en korte excursies op het vlak van het Oude Egypte.