Torenvalken als offer

Torenvalken werden gefokt als offerTorenvalken werden vermoedelijk door de oude Egyptenaren gefokt om te dienen als offer voor de goden. 3D scans van mummies van deze vogels, hebben laten zien dat ze zijn gestorven doordat ze gedwongen werden teveel te eten.

Dit verklaart ook meteen waarom er zoveel mummies van torenvalken zijn gevonden. Maar dat de vogels dwangvoeding kregen is nieuw. Mogelijk deden de oude Egyptenaren ook aan valkenjacht in hun vrije tijd.

Lees het hele artikel: Kestrels bred as offerings for the Egyptian gods

Geplaatst in Nieuws | Tags , , , , ,

Over Huub Pragt

In 1980 begon ik aan de studie Egyptologie aan de Universiteit Leiden. In 1987 liep ik een stage bij het Museum of Fine Arts in Boston. Na mijn studie kreeg ik een baan in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Gedurende tien jaar hield ik me bezig met educatie en publieksactiviteiten. In januari 2001 richtte ik mijn eigen scholingsinstituut ‘Huub Pragt Egyptoloog’ op. In de jaren die volgden heb ik mij gespecialiseerd in het geven van lessen voor het onderwijs. Ik bied ook cursussen aan voor instellingen en particulieren. In Nederland en Vlaanderen word ik regelmatig gevraagd voor het geven van lezingen. Daarnaast leid ik reizen en korte excursies op het vlak van het Oude Egypte.