Haarbandjes van Hetitische vrouw ontdekt

Haarbandjes van Hetitische vrouw ontdektIn Alacahoyuk, één van de belangrijke steden van het Hetitische Rijk, zijn haarbandjes en sieraden ontdekt. De sieraden zijn gemaakt van hoorn en ze zijn bijna 3700 jaar oud.
De haarbandjes zijn gevonden in een kamer van een mijn-fabriek. Ze zijn gemaakt van brons, koper en tin en er zijn motieven op aangebracht. Vermoedelijk werden ze door vrouwen gebruikt om hun haar in een staart te kunnen dragen.

Lees het hele artikel: Hittite women’s hair tie discovered at Alacahoyuk

Geplaatst in Nieuws | Tags , , , ,

Over Huub Pragt

In 1980 begon ik aan de studie Egyptologie aan de Universiteit Leiden. In 1987 liep ik een stage bij het Museum of Fine Arts in Boston. Na mijn studie kreeg ik een baan in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Gedurende tien jaar hield ik me bezig met educatie en publieksactiviteiten. In januari 2001 richtte ik mijn eigen scholingsinstituut ‘Huub Pragt Egyptoloog’ op. In de jaren die volgden heb ik mij gespecialiseerd in het geven van lessen voor het onderwijs. Ik bied ook cursussen aan voor instellingen en particulieren. In Nederland en Vlaanderen word ik regelmatig gevraagd voor het geven van lezingen. Daarnaast leid ik reizen en korte excursies op het vlak van het Oude Egypte.