Vizierstombe uit 26ste dynastie ontdekt in Loeksor

Vizierstombe uit 26ste dynastie ontdekt in LoeksorIn Assassif bij Loeksor is per toeval een tombe uit de 26ste dynastie ontdekt van een vizier genaamd Padi-Bastet. Het graf werd gevonden binnen het grafcomplex TT391 van Karabasken. Het blijkt dat Padi-Bastet de tombe heeft hergebruikt, geüsurpeerd. Een aantal reliëfs is speciaal voor Padi-Bastet gemaakt.

De tombe moet nog verder worden schoongemaakt en daarbij zullen ongetwijfeld nog meer geheimen worden onthuld.
Uit de namen en titels van Padi-Bastet is al wel gebleken dat hij een kleinzoon is van Pabasa, de Majordomus die zijn graftombe TT279 in Oost-Assassif heeft.

Lees het hele bericht: 26th dynasty vizier’s tomb uncovered in Luxor

Geplaatst in Nieuws | Tags , , , , ,

Over Huub Pragt

In 1980 begon ik aan de studie Egyptologie aan de Universiteit Leiden. In 1987 liep ik een stage bij het Museum of Fine Arts in Boston. Na mijn studie kreeg ik een baan in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Gedurende tien jaar hield ik me bezig met educatie en publieksactiviteiten. In januari 2001 richtte ik mijn eigen scholingsinstituut ‘Huub Pragt Egyptoloog’ op. In de jaren die volgden heb ik mij gespecialiseerd in het geven van lessen voor het onderwijs. Ik bied ook cursussen aan voor instellingen en particulieren. In Nederland en Vlaanderen word ik regelmatig gevraagd voor het geven van lezingen. Daarnaast leid ik reizen en korte excursies op het vlak van het Oude Egypte.