Colloquium ‘From Thebes to Tanis’

Colloquium From Thebes to Tanis

Colloquium From Thebes to Tanis

Van zondag 10 tot en met dinsdag 12 december 2023 wordt in Caïro een wetenschappelijke bijeenkomst gehouden. Dit colloquium wil onderzoekers bijeenbrengen die betrokken zijn bij de studie naar de 21ste dynastie, met bijzondere aandacht voor Thebe en Tanis. Deze internationale bijeenkomst wordt georganiseerd door het Centre for History van de School of Arts and Humanities van de Universiteit van Lissabon, de Misr University of Science and Technology, het Vatican Coffin Project en het National Museum of Egyptian Civilization.

De thema’s die tijdens dit colloquium worden besproken zijn:

  • Graven en begrafenissen
  • Mummiekisten en sarcofagen
  • Papyri, stèles en andere artefacten
  • Mummificatie en grafpraktijken
  • Maatschappij en economie
  • Erfgoedbeheer en duurzame ontwikkeling van archeologische sites

Een samenvatting bestaande uit maximaal 300 woorden van een Engelstalige voordracht kan tot zaterdag 13 mei 2023 worden gestuurd naar bab.gasus@gmail.com, met de volgende informatie:

Naam/namen van de auteur(s).
Verbonden aan een wetenschappelijke instelling (indien van toepassing).
Titel van de voordracht.
E-mailadres(sen).
Drie trefwoorden.
De auteurs zullen per e-mail op de hoogte worden gebracht.
Alleen samenvattingen in het Engels worden geaccepteerd.
Voorddrachten mogen maximaal 20 minuten duren.

Meer informatie: From Thebes to Tanis.

Geplaatst in Nieuws

Over Huub Pragt

In 1980 begon ik aan de studie Egyptologie aan de Universiteit Leiden. In 1987 liep ik een stage bij het Museum of Fine Arts in Boston. Na mijn studie kreeg ik een baan in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Gedurende tien jaar hield ik me bezig met educatie en publieksactiviteiten. In januari 2001 richtte ik mijn eigen scholingsinstituut ‘Huub Pragt Egyptoloog’ op. In de jaren die volgden heb ik mij gespecialiseerd in het geven van lessen voor het onderwijs. Ik bied ook cursussen aan voor instellingen en particulieren. In Nederland en Vlaanderen word ik regelmatig gevraagd voor het geven van lezingen. Daarnaast leid ik reizen en korte excursies op het vlak van het Oude Egypte.