Scan Pyramids

Scan Pyramids MissionVanaf november 2015 zullen de piramides van Dasjoer en Gizeh worden onderworpen aan een geavanceerd scanonderzoek. Meer dan veertig eeuwen na de bouw van de piramides wordt een poging ondernomen om hun geheimen te ontrafelen. Een soortgelijke onderneming werd dertig jaar geleden ook al gedaan, maar het is nu voor het eerst dat op een mondiaal niveau en met behulp van hoogwaardige technologie door de piramides heen wordt gekeken. Minister van Oudheden Mamdouh el-Damaty zegt dat het project zal beginnen met het scannen van de Knikpiramide te Dasjoer, gevolgd door de nabijgelegen Rode Piramide. Later in 2016 zullen de twee grootste piramiden op het plateau van Gizeh, die van Choefoe en Chafra worden gescand. Het Project Scan Pyramids zal naar verwachting tot eind 2016 duren. Bekijk de website van de onderzoeksmissie: Scan Pyramids.

Lees hier het officiële persbericht dat op 31 oktober 2015 door het Egyptische Ministerie van Oudheden is vrijgegeven: Outcomes of the SCAN PYRAMIDS Conference held at Mena House – Giza.

Hieronder volgen enkele artikelen die in de pers zijn verschenen over dit onderwerp:

Newswire.ca
Multivu.com
English.ahram.org
Thecairopost.com
Forbes.com
Greenprophet.com
Independent.co.uk
News.yahoo.com

Geplaatst in Nieuws

Over Huub Pragt

In 1980 begon ik aan de studie Egyptologie aan de Universiteit Leiden. In 1987 liep ik een stage bij het Museum of Fine Arts in Boston. Na mijn studie kreeg ik een baan in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Gedurende tien jaar hield ik me bezig met educatie en publieksactiviteiten. In januari 2001 richtte ik mijn eigen scholingsinstituut ‘Huub Pragt Egyptoloog’ op. In de jaren die volgden heb ik mij gespecialiseerd in het geven van lessen voor het onderwijs. Ik bied ook cursussen aan voor instellingen en particulieren. In Nederland en Vlaanderen word ik regelmatig gevraagd voor het geven van lezingen. Daarnaast leid ik reizen en korte excursies op het vlak van het Oude Egypte.