Luxor-dag in Leiden

Op donderdag 26 september 2019 organiseert de Stichting Archeologisch Erfgoed Luxor in samenwerking met NINO en Ex Oriente Lux de eerste jaarlijkse Luxor-dag in Leiden. Deze dag wordt georganiseerd naar aanleiding van het nieuwe veldwerkproject van de Leiden University Mission to the Theban Necropolis in Theban Tomb 45. De opbrengst van de dag komt ten goede aan het veldwerkproject en zal gebruikt worden voor het maken van een 3D-model van Theban Tomb 45. Dit model zal gedemonstreerd worden op de volgende Luxor-dag in 2020!

De opgravingsleider, Carina van den Hoven, zal aan de hand van foto’s van dit prachtig gedecoreerde graf verslag doen van de resultaten van de eerste seizoenen in 2018-2019. Daarnaast kunt u genieten van diverse interessante lezingen over recent onderzoek in Luxor, door Olaf Kaper, Lonneke Delpeut en Philip McLaughlin. Naast de lezingen is er ook een mini-expositie van op de Oudheid geïnspireerde sieraden, met mogelijkheid tot aanschaf. De dag wordt afgesloten met een loterij, waarbij u kans maakt op prachtige groot formaat foto’s van Theban Tomb 45. Na de loterij is iedereen uitgenodigd voor een drankje in Grand Café Pakhuis.

De kosten voor deelname aan deze dag bedragen € 10,-. Studenten betalen € 5,-. Aanmelden kan uitsluitend via de website van de stichting AEL. Het aantal deelnemers is beperkt tot zestig.