Nieuws

Geplaatst op
 • Koningsmummies in parade verplaatst - 30 maart 2021

  Op zaterdag 3 april 2021 werden de mummies van de grote Egyptische farao’s officieel verplaatst van het Egyptisch Museum aan het Tahrirplein in het centrum van de stad Caïro naar het zeven kilometer naar het zuiden gelegen Museum of Egyptian Civilization in de Caireense wijk Fustat.

 • Zahi Hawass kondigt belangrijke ontdekking aan - 22 maart 2021

  Eind februari 2021 werd bekend dat de voormalige Egyptische Minister van Oudheden, Zahi Hawass, met zijn team van Egyptische archeologen een belangrijke vondst heeft gedaan in Loeksor in wat het Westelijke Dal wordt genoemd.

 • Mummificatie techniek uit de doeken - 12 maart 2021

  Een papyrus in Kopenhagen heeft de oudste Egyptische tekst die een nauwkeurige beschrijving geeft van hoe een lichaam moet worden gemummificeerd.

 • Oudste begraafplaats voor huisdieren ontdekt in Egypte - 10 maart 2021

  Op maandag 25 januari 2021 werd bekend gemaakt dat archeologen in Berenike, een Romeinse havenstad aan de Egyptische Rode Zeekust de oudste begraafplaats voor huisdieren hebben ontdekt.

 • Online lezing over de tempel van Taffeh - 1 maart 2021

  Op zondagmiddag 9 mei 2021 vertelt Daniel Soliman, conservator Egypte van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, in een gratis online lezing over de tempel van Taffeh.

 • Online lezing over de grafkapel met de Blinde harpspeler - 1 maart 2021

  Op zondagmiddag 28 maart 2021 vertelt Lara Weiss, conservator Egypte van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, in een gratis online lezing over de grafkapel van Paätenemheb.

 • Seqenenra Tao II stierf op het slagveld - 22 februari 2021

  Op zaterdag 20 februari 2021 werd bekend gemaakt dat de Egyptische Sahar Saleem, hoogleraar radiologie aan de universiteit van Caïro, een opzienbarende vondst heeft gedaan aan de mummie van Seqenenra Tao II.

 • Online rondleiding Verbeelding van Egypte - 22 februari 2021

  Egyptoloog Daniel Soliman, conservator van de Egyptische afdeling van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, neemt u nu mee voor een korte online rondleiding over de tentoonstelling Verbeelding van Egypte.

 • Online lezing over het Egyptisch Museum in Caïro - 18 februari 2021

  Conservator Lara Weiss  van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden verzorgt op dinsdag 2 maart 2021 een gratis online lezing over het Egyptisch Museum in Caïro.

 • Restauratie Dodenboek van Kenna - 18 februari 2021

  De Vereniging Rembrandt steunt de restauratie van het Dodenboek van Kenna. Dit langdurige project wordt sinds de zomer van 2018 mede mogelijk gemaakt dankzij het Van der Klaauw Fonds van de Vereniging Rembrandt. Bekijk het interview met restaurator Juliet Baines.