Tweede helft beeld van Ramses II ontdekt

Ramses II opgegraven door een Egyptisch-Amerikaanse archeologische missie in El Asjmoenein - foto Egyptian Ministry of Antiquities and Reuters

Ramses II opgegraven door de Egyptisch-Amerikaanse archeologische missie in El Asjmoenein – foto Egyptian Ministry of Antiquities en Reuters.

Op maandag 4 maart 2024 werd bekend gemaakt dat in de Midden-Egyptische plaats El-Asjmoenein, het oude Hermopolis, de tweede helft van een kolossaal beeld van Ramses II aan het licht is gekomen. De onderste helft van het zitbeeld uit kalksteen was al in 1930 ontdekt.

Lees het artikel: Na tientallen jaren tweede deel groot beeld farao Ramses II ontdekt.
Lees ook : Tweede helft van reusachtig beeld van Ramses II opgegraven.
Lees ook: Archeologen ontdekken standbeeld van een van machtigste farao’s uit oude Egypte.

Bekijk de onderkant van het zitbeeld van Ramses II zoals het in El-Asjmoenein in situ te zien is.

Geplaatst in Nieuws

Over Huub Pragt

In 1980 begon ik aan de studie Egyptologie aan de Universiteit Leiden. In 1987 liep ik een stage bij het Museum of Fine Arts in Boston. Na mijn studie kreeg ik een baan in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Gedurende tien jaar hield ik me bezig met educatie en publieksactiviteiten. In januari 2001 richtte ik mijn eigen scholingsinstituut ‘Huub Pragt Egyptoloog’ op. In de jaren die volgden heb ik mij gespecialiseerd in het geven van lessen voor het onderwijs. Ik bied ook cursussen aan voor instellingen en particulieren. In Nederland en Vlaanderen word ik regelmatig gevraagd voor het geven van lezingen. Daarnaast leid ik reizen en korte excursies op het vlak van het Oude Egypte.