Ptolemaeïsche kapel ontdekt in Aswan

Ptolemaeïsche kapel ontdekt in AswanDe Toeristen- en Antiquiteiten politie heeft aan aantal mensen gearresteerd die met illegale opgravingen bezig waren.
Dat gebeurde onder een huis vlakbij de Edfoe tempel. De kapel zou mogelijk 12 meter in hoogte kunnen zijn en loopt onder diverse huizen door.
Wat nu zichtbaar is toont Ptolemaeus VIII die maät offert aan Horus met Hathor achter hem en een cartouche van de farao.

Lees het hele artikel: Ptolemaic chapel discovered in Aswan

Geplaatst in Nieuws | Tags , , , , , ,

Over Huub Pragt

In 1980 begon ik aan de studie Egyptologie aan de Universiteit Leiden. In 1987 liep ik een stage bij het Museum of Fine Arts in Boston. Na mijn studie kreeg ik een baan in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Gedurende tien jaar hield ik me bezig met educatie en publieksactiviteiten. In januari 2001 richtte ik mijn eigen scholingsinstituut ‘Huub Pragt Egyptoloog’ op. In de jaren die volgden heb ik mij gespecialiseerd in het geven van lessen voor het onderwijs. Ik bied ook cursussen aan voor instellingen en particulieren. In Nederland en Vlaanderen word ik regelmatig gevraagd voor het geven van lezingen. Daarnaast leid ik reizen en korte excursies op het vlak van het Oude Egypte.