Maand van Toetanchamon in het RMO

Maand van Toetanchamon in het RMO

Maand van Toetanchamon in het RMO

Op 4 november 1922 werd in het Dal der Koningen in Egypte de eerste traptrede gevonden die leidde naar het graf van Toetanchamon. Die ontdekking mondde uit in de opening van het nog ongeschonden graf. De ongekende hoeveelheid rijkdommen in de kamers van het graf, het vele goud en de verzonnen ‘vloek van de farao’ zouden de jonggestorven koning ruim drieduizend jaar na zijn dood wereldberoemd maken.

In november 2022, precies honderd jaar na de vondst van het graf van Toetanchamon, presenteert het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden een maand lang talloze activiteiten en evenementen die in het teken staan van de meest legendarische farao van Egypte.

Geplaatst in Nieuws

Over Huub Pragt

In 1980 begon ik aan de studie Egyptologie aan de Universiteit Leiden. In 1987 liep ik een stage bij het Museum of Fine Arts in Boston. Na mijn studie kreeg ik een baan in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Gedurende tien jaar hield ik me bezig met educatie en publieksactiviteiten. In januari 2001 richtte ik mijn eigen scholingsinstituut ‘Huub Pragt Egyptoloog’ op. In de jaren die volgden heb ik mij gespecialiseerd in het geven van lessen voor het onderwijs. Ik bied ook cursussen aan voor instellingen en particulieren. In Nederland en Vlaanderen word ik regelmatig gevraagd voor het geven van lezingen. Daarnaast leid ik reizen en korte excursies op het vlak van het Oude Egypte.