Gratis feestavond Toetanchamon

Feestavond in de Taffehzaal van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden

Feestavond in de Taffehzaal van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden

Op 4 november 2022 is het precies honderd jaar geleden dat het graf van Toetanchamon werd ontdekt. Dit wordt in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden herdacht met een gratis toegankelijke feestelijke bijeenkomst. Iedereen met een belangstelling voor het oude Egypte is van harte welkom tussen 19.00 en 22.30 uur. Het wordt gewaardeerd wanneer u vrijwillig doneert.

Tijdens de avond geven specialisten negen speedlezingen over uiteenlopende onderwerpen rondom farao Toetanchamon. Ook zullen studenten van het Nederlands Instituut voor het Nabije Oosten korte rondleidingen verzorgen op de vaste tentoonstelling Egypte en de tijdelijke tentoonstelling Byblos.

Het Rijksmuseum van Oudheden ligt in het centrum van Leiden (zie Google Maps), op tien minuten loopafstand van NS-station Leiden Centraal. Het adres is Rapenburg 28 te Leiden. Dit is de beschrijving voor de looproute (met downloadbare pdf). Net buiten het centrum kunt u uw auto parkeren op het Parkeerterrein Haagweg. Daarvandaan brengen gratis pendelbusjes u naar het museum. Voor de terugweg kunt u bellen om u weer op te laten halen: 071- 512 0071. Bezoekers met de auto kunnen in Leiden ook terecht in de parkeergarages aan de rand van het centrum. Wilt u vooraf reserveren en parkeren met korting? Ga dan naar de website van de gemeente Leiden. Dit is de routebeschrijving per auto.

Aanmelden voor deze bijzondere feestavond kan uitsluitend via de website van het Rijksmuseum van Oudheden: Feestavond Toetanchamon.

Geplaatst in Nieuws

Over Huub Pragt

In 1980 begon ik aan de studie Egyptologie aan de Universiteit Leiden. In 1987 liep ik een stage bij het Museum of Fine Arts in Boston. Na mijn studie kreeg ik een baan in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Gedurende tien jaar hield ik me bezig met educatie en publieksactiviteiten. In januari 2001 richtte ik mijn eigen scholingsinstituut ‘Huub Pragt Egyptoloog’ op. In de jaren die volgden heb ik mij gespecialiseerd in het geven van lessen voor het onderwijs. Ik bied ook cursussen aan voor instellingen en particulieren. In Nederland en Vlaanderen word ik regelmatig gevraagd voor het geven van lezingen. Daarnaast leid ik reizen en korte excursies op het vlak van het Oude Egypte.