Lezing: Een traan en een lach

Klaagvrouwen in het graf van vizier RamoseRoMeO is de vriendenvereniging van het Rijksmuseum van Oudheden. Elke tweede dinsdag van de maand verzorgt RoMeO een gratis lezing voor haar leden. Ook niet-leden kunnen deze lezing tegen betaling bijwonen.

Op dinsdag 11 oktober 2016 verzorgt egyptoloog Rob Demarée een lezing onder de titel ‘Een traan en een lach – droefenis en humor in het oude Egypte’. 
Ook in de oudheid waren humor en verdriet vaste thema’s in het dagelijks leven. Rob Demarée laat in deze lezing zien waarom en wanneer de oude Egyptenaren huilden en waarover ze konden lachen. Hij doet dat aan de hand van teksten en afbeeldingen.
Dr. Demarée is sinds 1984 als gastmedewerker verbonden aan de opleiding egyptologie van de Universiteit Leiden.
Aanvang: 20.00 uur / zaal open: 19.30 uur
Locatie: Tempelzaal van het Rijksmuseum van Oudheden, Rapenburg 28 te Leiden
Kosten: gratis voor RoMeO-leden / niet-leden betalen € 5,-
Aanmelden: niet nodig

Geplaatst in Nieuws

Over Huub Pragt

In 1980 begon ik aan de studie Egyptologie aan de Universiteit Leiden. In 1987 liep ik een stage bij het Museum of Fine Arts in Boston. Na mijn studie kreeg ik een baan in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Gedurende tien jaar hield ik me bezig met educatie en publieksactiviteiten. In januari 2001 richtte ik mijn eigen scholingsinstituut ‘Huub Pragt Egyptoloog’ op. In de jaren die volgden heb ik mij gespecialiseerd in het geven van lessen voor het onderwijs. Ik bied ook cursussen aan voor instellingen en particulieren. In Nederland en Vlaanderen word ik regelmatig gevraagd voor het geven van lezingen. Daarnaast leid ik reizen en korte excursies op het vlak van het Oude Egypte.