Lezing: Egypte vernieuwd

Egyptische beeldhouwwerken in de nieuwe opstelling van het Rijksmuseum van OudhedenRoMeO is de vriendenvereniging van het Rijksmuseum van Oudheden. Elke tweede dinsdag van de maand verzorgt RoMeO een gratis lezing voor haar leden. Ook niet-leden kunnen deze lezing tegen betaling bijwonen.

Op dinsdag 8 november 2016 verzorgt egyptologe Lara Weiss een lezing onder de titel ‘Egypte vernieuwd‘. 
In deze lezing vertelt Lara Weiss over de vernieuwde vaste presentatie Egyptenaren. Ze gaat in op de totstandkoming van de presentatie en welke keuzes daar bij gemaakt zijn.
Dr. Weiss is conservator collectie Egypte van het Rijksmuseum van Oudheden.
Aanvang: 20.00 uur / zaal open: 19.30 uur
Locatie: Tempelzaal van het Rijksmuseum van Oudheden, Rapenburg 28 te Leiden
Kosten: gratis voor RoMeO-leden / niet-leden betalen € 5,-
Aanmelden: niet nodig

Geplaatst in Nieuws

Over Huub Pragt

In 1980 begon ik aan de studie Egyptologie aan de Universiteit Leiden. In 1987 liep ik een stage bij het Museum of Fine Arts in Boston. Na mijn studie kreeg ik een baan in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Gedurende tien jaar hield ik me bezig met educatie en publieksactiviteiten. In januari 2001 richtte ik mijn eigen scholingsinstituut ‘Huub Pragt Egyptoloog’ op. In de jaren die volgden heb ik mij gespecialiseerd in het geven van lessen voor het onderwijs. Ik bied ook cursussen aan voor instellingen en particulieren. In Nederland en Vlaanderen word ik regelmatig gevraagd voor het geven van lezingen. Daarnaast leid ik reizen en korte excursies op het vlak van het Oude Egypte.