Heropening van de Egyptische afdeling

Nefertari Museo Egizio TurijnVanwege een ingrijpende verbouwing en herinrichting zijn de zalen van de vaste presentatie Egypte van het Rijksmuseum van Oudheden momenteel voor het publiek gesloten. Wel is tot en met zondag 2 oktober 2016 op de eerste verdieping van het museum de tentoonstelling Egypte, land van onsterfelijkheid te zien.

Vanaf vrijdag 18 november 2016 zal zowel de vaste presentatie Egypte als de tijdelijke tentoonstelling Koninginnen van de Nijl voor het publiek worden opengesteld. In het kader van deze tentoonstelling organiseert egyptoloog Huub Pragt twee activitieten.
Op zaterdag 14 januari 2017 vindt in het museum een masterclass Koninginnen van het Nieuwe Rijk plaats.

Geplaatst in Nieuws

Over Huub Pragt

In 1980 begon ik aan de studie Egyptologie aan de Universiteit Leiden. In 1987 liep ik een stage bij het Museum of Fine Arts in Boston. Na mijn studie kreeg ik een baan in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Gedurende tien jaar hield ik me bezig met educatie en publieksactiviteiten. In januari 2001 richtte ik mijn eigen scholingsinstituut ‘Huub Pragt Egyptoloog’ op. In de jaren die volgden heb ik mij gespecialiseerd in het geven van lessen voor het onderwijs. Ik bied ook cursussen aan voor instellingen en particulieren. In Nederland en Vlaanderen word ik regelmatig gevraagd voor het geven van lezingen. Daarnaast leid ik reizen en korte excursies op het vlak van het Oude Egypte.