Zeer waarschijnlijk verborgen ruimtes in graf Toetanchamon

Zeer waarschijnlijk verborgen ruimtes in graf ToetanchamonVanmiddag heeft de minister van Oudheden in Egypte Mamdouh el-Damaty bekend gemaakt dat scans hebben uitgewezen dat er 90% kans is op verborgen ruimtes achter de wanden van het graf van Toetanchamon.
Deze bekendmaking deed hij nadat de wanden van het graf minutieus waren gescand met een radar die door wanden heen kan kijken. Zowel achter de westwand als achter de noordwand zouden zich ruimtes bevinden. Die achter de noordwand zou ook vrij diep zijn.

Het is nog lang niet zeker of het gaat om het graf van Nefertiti.

Bekijk een opname van de persconferentie: Revealing the results of King Tut’s tomb walls scan

Lees één van de vele nieuwsberichten over de bekendmaking: Archeologists believe they are a step closer to finding Queen Nefertiti’s tomb

Geplaatst in Nefertiti Reeves | Tags , , , , , ,

Over Huub Pragt

In 1980 begon ik aan de studie Egyptologie aan de Universiteit Leiden. In 1987 liep ik een stage bij het Museum of Fine Arts in Boston. Na mijn studie kreeg ik een baan in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Gedurende tien jaar hield ik me bezig met educatie en publieksactiviteiten. In januari 2001 richtte ik mijn eigen scholingsinstituut ‘Huub Pragt Egyptoloog’ op. In de jaren die volgden heb ik mij gespecialiseerd in het geven van lessen voor het onderwijs. Ik bied ook cursussen aan voor instellingen en particulieren. In Nederland en Vlaanderen word ik regelmatig gevraagd voor het geven van lezingen. Daarnaast leid ik reizen en korte excursies op het vlak van het Oude Egypte.