Ritueel van de uren van de dag en de nacht in Asasif

Karachamon

Reliëf van Karachamon in zijn graf in Asasif.

De egyptologen Kenneth Griffin, Erhart Graefe en Mohammed Shebib zijn betrokken bij het South Asasif Conservation Project onder leiding van Dr Elena Pischikova. In het najaar van 2023 hebben de onderzoekers een belangrijke ontdekking gedaan aan het graf TT223 van de priester Karachamon.

Luister naar de uitleg van de drie wetenschappers: Texts of the Ritual of the Hours of the Day and Night: Challenges and Achievements.

Geplaatst in Nieuws

Over Huub Pragt

In 1980 begon ik aan de studie Egyptologie aan de Universiteit Leiden. In 1987 liep ik een stage bij het Museum of Fine Arts in Boston. Na mijn studie kreeg ik een baan in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Gedurende tien jaar hield ik me bezig met educatie en publieksactiviteiten. In januari 2001 richtte ik mijn eigen scholingsinstituut ‘Huub Pragt Egyptoloog’ op. In de jaren die volgden heb ik mij gespecialiseerd in het geven van lessen voor het onderwijs. Ik bied ook cursussen aan voor instellingen en particulieren. In Nederland en Vlaanderen word ik regelmatig gevraagd voor het geven van lezingen. Daarnaast leid ik reizen en korte excursies op het vlak van het Oude Egypte.