Radio-interviews met Huub Pragt over kamers in het graf van Toetanchamon

Huub Pragt geïnterviewdOp donderdag 17 maart 2016 werden de officiële resultaten bekend van het scanonderzoek aan de wanden van de grafkamer van Toetanchamon.
Lees het artikel via de website van National Geographic: Scans of King Tut’s Tomb Reveal New Evidence of Hidden Rooms.
Bekijk een bericht van 51 seconden hierover door RTLZ.

Op basis hiervan werd Huub Pragt om een reactie gevraagd.
Bekijk een kort item van 1:40 met een interview voor NOS Nieuwsuur. Verschuif de tijd naar 8:24.
Luister naar een kort interview van 4:08 met Karin de Groot voor: NPO Radio 5. Schuif vervolgens de tijd door naar 48:45.
Luister naar een interview van 5:00 voor: NPO Radio 1 in het programma Nieuws en Co. Klik eerst op de lichtblauwe button 17:00-18:00 en verschuif bovenaan de pagina de tijd vervolgens door naar 49:22.

Geplaatst in Nefertiti Reeves, Nieuws

Over Huub Pragt

In 1980 begon ik aan de studie Egyptologie aan de Universiteit Leiden. In 1987 liep ik een stage bij het Museum of Fine Arts in Boston. Na mijn studie kreeg ik een baan in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Gedurende tien jaar hield ik me bezig met educatie en publieksactiviteiten. In januari 2001 richtte ik mijn eigen scholingsinstituut ‘Huub Pragt Egyptoloog’ op. In de jaren die volgden heb ik mij gespecialiseerd in het geven van lessen voor het onderwijs. Ik bied ook cursussen aan voor instellingen en particulieren. In Nederland en Vlaanderen word ik regelmatig gevraagd voor het geven van lezingen. Daarnaast leid ik reizen en korte excursies op het vlak van het Oude Egypte.