A man without a dream will never make a discovery

Mummy DearestDe Britse egyptoloog Nicholas Reeves lanceerde in de zomer van 2015 de spraakmakende theorie dat zich in het graf van Toetanchamon verborgen ruimtes zouden bevinden. Hij ging zelfs een stap verder door het vermoeden uit te spreken dat zich achter de gedecoreerde grafwanden het graf van Nefertiti zou bevinden. Op 2 oktober 2015 liet Zahi Hawass zich in een interview voor de Australische nieuwszender ABC Television zeer sceptisch uit over de theorie van Reeves. Deze video is inmiddels verwijderd van het internet. De woorden uit de titel van dit bericht werden op 7 maart 2016 gebruikt door Zahi Hawass in een korte documentaire voor het programma ’60 minutes’ van de Amerikaanse nieuwszender CBS.  In de documentaire wordt iets gezegd over een Britse egyptoloog, maar zijn naam wordt niet genoemd. Wel spreekt Hawass in het graf van Toetanchamon over ‘the most important discovery on earth’, namelijk de aanstaande ontdekking van het graf van Nefertiti.

De documentaire van 12:13: ‘New Egyptian Discoveries on Queen Nefertiti – Mummy Dearest‘ werd op 16 juni 2018 van het internet gehaald. Wat nog wel is gebleven is de trailer van 45 seconden waarin Hawass aan het einde de uitspraak doet.

 

Geplaatst in Nefertiti Reeves, Nieuws

Over Huub Pragt

In 1980 begon ik aan de studie Egyptologie aan de Universiteit Leiden. In 1987 liep ik een stage bij het Museum of Fine Arts in Boston. Na mijn studie kreeg ik een baan in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Gedurende tien jaar hield ik me bezig met educatie en publieksactiviteiten. In januari 2001 richtte ik mijn eigen scholingsinstituut ‘Huub Pragt Egyptoloog’ op. In de jaren die volgden heb ik mij gespecialiseerd in het geven van lessen voor het onderwijs. Ik bied ook cursussen aan voor instellingen en particulieren. In Nederland en Vlaanderen word ik regelmatig gevraagd voor het geven van lezingen. Daarnaast leid ik reizen en korte excursies op het vlak van het Oude Egypte.