Kindertentoonstelling ‘Op zoek naar Toetanchamon’

Op zoek naar Toetanchamon - Rijksmuseum van Oudheden Leiden

Op zoek naar Toetanchamon – Rijksmuseum van Oudheden Leiden

Vanaf zaterdag 2 juli tot en met zondag 28 augustus 2022 kunnen kinderen vanaf 7 jaar in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden de mysteries rond het graf van Toetanchamon ontrafelen.
Samen met Howard Carter en zijn onderzoeksteam gaan de kinderen aan de slag. Er is bijvoorbeeld slim speurwerk nodig om de ingang van Toetanchamons geheime, drieduizend jaar oude graf te vinden. Met behulp van opdrachten, spelletjes, films en verhalen gaan ze op zoek in het dal der Koningen. Kijk voor meer informatie op: Op zoek naar Toetanchamon.

Geplaatst in Nieuws

Over Huub Pragt

In 1980 begon ik aan de studie Egyptologie aan de Universiteit Leiden. In 1987 liep ik een stage bij het Museum of Fine Arts in Boston. Na mijn studie kreeg ik een baan in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Gedurende tien jaar hield ik me bezig met educatie en publieksactiviteiten. In januari 2001 richtte ik mijn eigen scholingsinstituut ‘Huub Pragt Egyptoloog’ op. In de jaren die volgden heb ik mij gespecialiseerd in het geven van lessen voor het onderwijs. Ik bied ook cursussen aan voor instellingen en particulieren. In Nederland en Vlaanderen word ik regelmatig gevraagd voor het geven van lezingen. Daarnaast leid ik reizen en korte excursies op het vlak van het Oude Egypte.