Toestemming tot Radaronderzoek in KV 62

NefertitiDe Egyptische autoriteiten hebben toestemming gegeven aan Nicholas Reeves om een nader onderzoek te doen in KV 62, het graf van Toetanchamon. Met geavanceerde apparatuur zal worden gekeken of zich ruimtes bevinden achter de wanden van de grafkamer. Reeves vermoedt dat het graf van koningin Nefertiti zich in het graf van Toetanchamon bevindt.

Lees hier het hele artikel van 22 september 2015: Nefertiti mystery: Egypt approves radar tests on Tutankhamun tomb.
Lees ook dit bericht van dezelfde datum: Egypt approves search for Nefertiti tomb.
Lees ook dit artikel van 1 oktober 2015: Egypt pledges fast work amid search for Nefertiti’s tomb.
Lees hier een soortgelijk bericht van 22 oktober 2015: Permission granted for Reeves to use radars in King Tut’s tomb in his search for Nefertiti.

Geplaatst in Nefertiti Reeves | Tags , , , ,

Over Huub Pragt

In 1980 begon ik aan de studie Egyptologie aan de Universiteit Leiden. In 1987 liep ik een stage bij het Museum of Fine Arts in Boston. Na mijn studie kreeg ik een baan in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Gedurende tien jaar hield ik me bezig met educatie en publieksactiviteiten. In januari 2001 richtte ik mijn eigen scholingsinstituut ‘Huub Pragt Egyptoloog’ op. In de jaren die volgden heb ik mij gespecialiseerd in het geven van lessen voor het onderwijs. Ik bied ook cursussen aan voor instellingen en particulieren. In Nederland en Vlaanderen word ik regelmatig gevraagd voor het geven van lezingen. Daarnaast leid ik reizen en korte excursies op het vlak van het Oude Egypte.