Computerspel over het oude Egypte

Eind oktober 2017 kwam de nieuwe game Assassin’s Creed: Origins uit. Dit computerspel speelt zich af in het oude Egypte. De makers suggereren dat ze historisch verantwoord te werk zijn gegaan. Verscheidene egyptologen en historici in Nederland en Vlaanderen zijn de afgelopen weken gevraagd om het spel te beoordelen.

Lees hier het artikel van de hand van egyptologe Uzume Wijnsma: Gamend door het oude Egypte.
Luister naar het radiointerview met Nicky van de Beek en Fania Kruijf: Hoe historisch correct is Assassin’s Creed Origins?.
Ook Huub Pragt gaf zijn mening over het spel. Lees hier het artikel: Zo kijkt een egyptoloog naar ‘Assassin’s Creed Origins’.

Geplaatst in Nieuws

Over Huub Pragt

In 1980 begon ik aan de studie Egyptologie aan de Universiteit Leiden. In 1987 liep ik een stage bij het Museum of Fine Arts in Boston. Na mijn studie kreeg ik een baan in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Gedurende tien jaar hield ik me bezig met educatie en publieksactiviteiten. In januari 2001 richtte ik mijn eigen scholingsinstituut ‘Huub Pragt Egyptoloog’ op. In de jaren die volgden heb ik mij gespecialiseerd in het geven van lessen voor het onderwijs. Ik bied ook cursussen aan voor instellingen en particulieren. In Nederland en Vlaanderen word ik regelmatig gevraagd voor het geven van lezingen. Daarnaast leid ik reizen en korte excursies op het vlak van het Oude Egypte.