Archieven Jean Capart

In het jaar 2022 wordt de 200ste verjaardag van de ontcijfering van het hiërogliefenschrift door Jean-François Champollion gevierd. Ook wordt het eeuwfeest van de ontdekking van het graf van farao Toetanchamon gevierd. In hetzelfde jaar wordt de 125ste  verjaardag van het ontstaan van de Belgische egyptologie herdacht en is het 75 jaar geleden dat de Belgische egyptoloog Jean Capart overleed. Jean-Michel Bruffaerts is historicus en als wetenschappelijk medewerker verbonden aan de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis in Brussel. Hij heeft een fonds in het leven geroepen en een website gelanceerd die er voor moeten gaan zorgen dat de archieven van Jean Capart worden ontsloten.

Bekijk de website: Fonds Jean Capart.
Bekijk de Franstalige video van 27:08 met een interview op 7 januari 2018 in een Brusselse tram met Jean-Michel Bruffaerts: Le Tram.

Geplaatst in Nieuws

Over Huub Pragt

In 1980 begon ik aan de studie Egyptologie aan de Universiteit Leiden. In 1987 liep ik een stage bij het Museum of Fine Arts in Boston. Na mijn studie kreeg ik een baan in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Gedurende tien jaar hield ik me bezig met educatie en publieksactiviteiten. In januari 2001 richtte ik mijn eigen scholingsinstituut ‘Huub Pragt Egyptoloog’ op. In de jaren die volgden heb ik mij gespecialiseerd in het geven van lessen voor het onderwijs. Ik bied ook cursussen aan voor instellingen en particulieren. In Nederland en Vlaanderen word ik regelmatig gevraagd voor het geven van lezingen. Daarnaast leid ik reizen en korte excursies op het vlak van het Oude Egypte.