Egyptologen trekken vondst graf Nefertiti in twijfel

Gouden masker replicaOp vrijdag 25 maart 2016 verscheen in de Volkskrant een artikel van de wetenschapsjournalist Maarten Keulemans. Hij sprak met Janko Duinker, Jacobus van Dijk en Susanne Bickel. Zij gaven hun commentaar op de aanname dat het graf van Nefertiti verscholen ligt in KV62.

Lees het hele artikel: Egyptologen: vondst ‘Nefertiti-tombe’ volstrekte onzin.

Een dag later, op zaterdag 26 maart 2016 verscheen een uitgebreid artikel in de bijlage van De Volkskrant ‘Sir Edmund’. Egyptoloog professor Dr. Olaf Kaper geef er zijn mening.

Lees het hele artikel: Verborgen tombes bij het graf van Toetanchamon?

Geplaatst in Nefertiti Reeves, Nieuws

Over Huub Pragt

In 1980 begon ik aan de studie Egyptologie aan de Universiteit Leiden. In 1987 liep ik een stage bij het Museum of Fine Arts in Boston. Na mijn studie kreeg ik een baan in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Gedurende tien jaar hield ik me bezig met educatie en publieksactiviteiten. In januari 2001 richtte ik mijn eigen scholingsinstituut ‘Huub Pragt Egyptoloog’ op. In de jaren die volgden heb ik mij gespecialiseerd in het geven van lessen voor het onderwijs. Ik bied ook cursussen aan voor instellingen en particulieren. In Nederland en Vlaanderen word ik regelmatig gevraagd voor het geven van lezingen. Daarnaast leid ik reizen en korte excursies op het vlak van het Oude Egypte.