Een reis door de wereld van Toetanchamon

Een reis door de wereld van Toetanchamon

Een reis door de wereld van Toetanchamon.

Op woensdag 27 december 2023 werd bekend dat de lang verwachte opening van het Grand Egyptian Museum in fases wordt doorgevoerd. Een maand eerder werd de ‘Grand Staircase‘ oftewel de Grote Trap van het museum voor het publiek toegankelijk.
Een andere noviteit krijgt nu de aandacht, namelijk de interactieve presentatie ‘Een reis door de wereld van Toetanchamon’. Het Amerikaanse bedrijf Sila Sveta maakt gebruikt van de nieuwste digitale weergavetechnieken. Bezoekers zien zichzelf middenin het leven van de legendarische farao Toetanchamon. Men begint aan een spectaculaire audiovisuele reis door de hoogtijdagen van de Egyptische beschaving. De geavanceerde tentoonstelling maakt deel uit van een reeks tijdelijke tentoonstellingen voor het Grand Egyptian Museum, beheerd en georganiseerd door Legacy Company. Het is niet bekend hoelang deze interactieve presentatie ‘Een reis door de wereld van Toetanchamon’ te zien blijft in het Grand Egyptian Museum.

Bekijk de videotrailer van 1:42 van het virtuele spektakel zoals dat in het Grand Egyptian Museum wordt vertoond: Een reis door de wereld van Toetanchamon.

Dezelfde presentatie is overigens tot 1 april 2024 te zien in de Toetanchamon-show in Hamburg.

Geplaatst in Nieuws

Over Huub Pragt

In 1980 begon ik aan de studie Egyptologie aan de Universiteit Leiden. In 1987 liep ik een stage bij het Museum of Fine Arts in Boston. Na mijn studie kreeg ik een baan in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Gedurende tien jaar hield ik me bezig met educatie en publieksactiviteiten. In januari 2001 richtte ik mijn eigen scholingsinstituut ‘Huub Pragt Egyptoloog’ op. In de jaren die volgden heb ik mij gespecialiseerd in het geven van lessen voor het onderwijs. Ik bied ook cursussen aan voor instellingen en particulieren. In Nederland en Vlaanderen word ik regelmatig gevraagd voor het geven van lezingen. Daarnaast leid ik reizen en korte excursies op het vlak van het Oude Egypte.