Boek Farao Seti I

Boek-Farao-Seti-ISinds woensdag 1 november 2023 is het boek Farao Seti I in de boekhandel te koop. Dit rijk geïllustreerde boek is van de hand van de Egypte-liefhebber Dave Boots. Voor de totstandkoming ervan heeft hij gedegen onderzoek gedaan naar wat er binnen de egyptologie bekend is over deze illustere farao uit de 19de dynastie. Zoals de auteur het zelf beschrijft wordt Seti I in de geschiedschrijving vaak overschaduwd door zijn megalomane zoon Ramses II. Volkomen onterecht. Seti, geboren als burger, behoort namelijk tot de grootste farao’s die Egypte heeft gekend. Hij bracht het land na een onrustige periode terug in stabieler vaarwater en liet monumenten neerzetten die worden geroemd als de mooiste van Egypte. Van een enorme zaal vol zuilen en een tempel vol schitterende reliëfs tot een kleurrijke graftombe die zich meer dan honderd meter diep de rotsen inboort. Wie was Seti? Wat deed hij? Hoe zag zijn wereld eruit?
De complete tekst van het boek is op inhoud beoordeeld door egyptoloog Huub Pragt. Het boek is in hardcover verschenen bij Walburg Pers en telt 208 pagina’s. De prijs bedraagt € 29,99.
Meer informatie en bestellen: Farao Seti I.

Geplaatst in Nieuws

Over Huub Pragt

In 1980 begon ik aan de studie Egyptologie aan de Universiteit Leiden. In 1987 liep ik een stage bij het Museum of Fine Arts in Boston. Na mijn studie kreeg ik een baan in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Gedurende tien jaar hield ik me bezig met educatie en publieksactiviteiten. In januari 2001 richtte ik mijn eigen scholingsinstituut ‘Huub Pragt Egyptoloog’ op. In de jaren die volgden heb ik mij gespecialiseerd in het geven van lessen voor het onderwijs. Ik bied ook cursussen aan voor instellingen en particulieren. In Nederland en Vlaanderen word ik regelmatig gevraagd voor het geven van lezingen. Daarnaast leid ik reizen en korte excursies op het vlak van het Oude Egypte.