Schatten Toetanchamon van Nefertiti

Detail van het gouden masker van ToetanchamonTijdens een persconferentie in Caïro op donderdag 1 oktober 2015 legde de Britse egyptoloog Nicholas Reeves uit waarom hij ervan overtuigd is dat het gouden masker van Toetanchamon oorspronkelijk niet voor de jonge koning is gemaakt, maar voor zijn stiefmoeder Nefertiti. Ook andere grafvoorwerpen die in KV 62 aan Toetanchamon zijn meegegeven, zouden oorspronkelijk die van Nefertiti zijn geweest.

Deze opvatting van Reeves over het hergebruik van de grafinventaris van Nefertiti ondersteunen zijn theorie dat achter de grafwanden van KV 62 de grafkamers van Nefertiti verscholen liggen.

Lees hier het korte artikel van Nicholas Reeves over het gouden masker: The Mystery of Tutankhamun’s Mask.

Geplaatst in Nefertiti Reeves | Tags , , , ,

Over Huub Pragt

In 1980 begon ik aan de studie Egyptologie aan de Universiteit Leiden. In 1987 liep ik een stage bij het Museum of Fine Arts in Boston. Na mijn studie kreeg ik een baan in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Gedurende tien jaar hield ik me bezig met educatie en publieksactiviteiten. In januari 2001 richtte ik mijn eigen scholingsinstituut ‘Huub Pragt Egyptoloog’ op. In de jaren die volgden heb ik mij gespecialiseerd in het geven van lessen voor het onderwijs. Ik bied ook cursussen aan voor instellingen en particulieren. In Nederland en Vlaanderen word ik regelmatig gevraagd voor het geven van lezingen. Daarnaast leid ik reizen en korte excursies op het vlak van het Oude Egypte.