Nefertiti in het graf van Toetanchamon? Een overzicht

Reeves en El-Damaty in KV 62Op zondag 26 juli 2015 publiceerde de Britse egyptoloog Nicholas Reeves een artikel ‘The Burial of Nefertiti? (2015) via de website academia.edu. Dit artikel werd in korte tijd door vele duizenden geïnteresseerden gelezen en veroorzaakte een ware mediahype. Reeves gaat er van uit dat het graf van Nefertiti zich in KV 62, het graf van Toetanchamon, bevindt. Zijn theorie is ondermeer gebaseerd op hoge resolutie scans die in de grafkamer van Toetanchamon zijn ingewonnen. Hiervoor maakte de Spaanse instelling Factum Arte 3D scans die door middel van fotogrammetrische techniek tot een exacte replica hebben geleid.

Op deze pagina leest u wat zich na de lancering van zijn spraakmakende theorie heeft afgespeeld: Nefertiti in het graf van Toetanchamon?

Geplaatst in Nefertiti Reeves

Over Huub Pragt

In 1980 begon ik aan de studie Egyptologie aan de Universiteit Leiden. In 1987 liep ik een stage bij het Museum of Fine Arts in Boston. Na mijn studie kreeg ik een baan in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Gedurende tien jaar hield ik me bezig met educatie en publieksactiviteiten. In januari 2001 richtte ik mijn eigen scholingsinstituut ‘Huub Pragt Egyptoloog’ op. In de jaren die volgden heb ik mij gespecialiseerd in het geven van lessen voor het onderwijs. Ik bied ook cursussen aan voor instellingen en particulieren. In Nederland en Vlaanderen word ik regelmatig gevraagd voor het geven van lezingen. Daarnaast leid ik reizen en korte excursies op het vlak van het Oude Egypte.