Vijfduizend jaar beeldtaal: van hiëroglief naar icoon

Huub Pragt geeft een cursus over hiërogliefenschriftInbeeld is het digitale magazine over visuele communicatie van de Dienst Publiek en Communicatie van het ministerie van Algemene Zaken.
In de rubriek ‘Blik op beeld’ werd aandacht besteed aan het Egyptische beeldschrift. In het kader daarvan vond een interview plaats met egyptoloog Huub Pragt.

Lees het hele artikel: Vijfduizend jaar beeldtaal: van hiëroglief naar icoon.

Geplaatst in Nieuws

Over Huub Pragt

In 1980 begon ik aan de studie Egyptologie aan de Universiteit Leiden. In 1987 liep ik een stage bij het Museum of Fine Arts in Boston. Na mijn studie kreeg ik een baan in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Gedurende tien jaar hield ik me bezig met educatie en publieksactiviteiten. In januari 2001 richtte ik mijn eigen scholingsinstituut ‘Huub Pragt Egyptoloog’ op. In de jaren die volgden heb ik mij gespecialiseerd in het geven van lessen voor het onderwijs. Ik bied ook cursussen aan voor instellingen en particulieren. In Nederland en Vlaanderen word ik regelmatig gevraagd voor het geven van lezingen. Daarnaast leid ik reizen en korte excursies op het vlak van het Oude Egypte.