Toetanchamon in Brussel

Replica van de Anoebisschrijn van Toetanchamon - foto Rainer Christian Kurzeder

Replica van de Anoebisschrijn van Toetanchamon – foto Rainer Christian Kurzeder

Momenteel is tot en met woensdag 30 november 2022 in Brussel de bijzondere tentoonstelling ‘Toetanchamon: zijn graftombe en zijn schatten’ te zien.

De kern van de tentoonstelling wordt gevormd door een replica van de grafkamer van Toetanchamon. Ook de voorwerpen die zich in het graf van Toetanchamon bevonden zijn grotendeels als replica’s te bewonderen. Deze tentoonstelling heeft intussen al 40 steden aangedaan en maar liefst 7,5 miljoen bezoekers weten te bekoren. Er wordt een fictiefilm over de ontdekking van het graf getoond. Ook zijn de prachtige ingekleurde foto’s van Harry Burton te bewonderen. Je ziet bijvoorbeeld hoe de vondsten in kisten via een smalspoor tot aan de Nijl werden vervoerd.

De circa 1000 Egyptische voorwerpen zijn verspreid over meer dan 3000 m² tentoonstellingsruimte en worden getoond in de gebouwen van Tour & Taxis. Dat is een bijzonder groot oude industrieel complex in Brussel. Het terrein omvat magazijnen en kantoren rond een voormalig overdekt station.

Bezoek de website: Toetanchamon: zijn graftombe en zijn schatten.

Geplaatst in Nieuws, Tentoonstellingen

Over Huub Pragt

In 1980 begon ik aan de studie Egyptologie aan de Universiteit Leiden. In 1987 liep ik een stage bij het Museum of Fine Arts in Boston. Na mijn studie kreeg ik een baan in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Gedurende tien jaar hield ik me bezig met educatie en publieksactiviteiten. In januari 2001 richtte ik mijn eigen scholingsinstituut ‘Huub Pragt Egyptoloog’ op. In de jaren die volgden heb ik mij gespecialiseerd in het geven van lessen voor het onderwijs. Ik bied ook cursussen aan voor instellingen en particulieren. In Nederland en Vlaanderen word ik regelmatig gevraagd voor het geven van lezingen. Daarnaast leid ik reizen en korte excursies op het vlak van het Oude Egypte.