Toetanchamon in Londen

Vanaf zaterdag 2 november 2019 opent in de Saatchi Gallery in Londen de tentoonstelling Tutankhamun: Treasures of the Golden Pharaoh. Deze succesvolle tentoonstelling was eerder in de Verenigde Staten en in Parijs te zien. In Parijs hebben in een periode van zes maanden meer dan 1,42 miljoen bezoekers de tentoonstelling bezocht. Daarmee werd deze expositie meteen de meest bezochte in de geschiedenis van Frankrijk.
Met meer dan 150 originele objecten is het ook de grootste reizende Toetanchamon-tentoonstelling tot nu toe. Zestig topstukken worden voor het eerst buiten Egypte getoond. De tentoonstelling in Londen loopt tot en met zondag 3 mei 2020. Daarna worden de objecten permanent in de collectie van het nieuwgebouwde Grand Egyptian Museum in Caïro opgenomen.

Informatie over de tentoonstelling in Londen: Tutankhamun: Treasures of the Golden Pharaoh.

Geplaatst in Nieuws, Tentoonstellingen

Over Huub Pragt

In 1980 begon ik aan de studie Egyptologie aan de Universiteit Leiden. In 1987 liep ik een stage bij het Museum of Fine Arts in Boston. Na mijn studie kreeg ik een baan in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Gedurende tien jaar hield ik me bezig met educatie en publieksactiviteiten. In januari 2001 richtte ik mijn eigen scholingsinstituut ‘Huub Pragt Egyptoloog’ op. In de jaren die volgden heb ik mij gespecialiseerd in het geven van lessen voor het onderwijs. Ik bied ook cursussen aan voor instellingen en particulieren. In Nederland en Vlaanderen word ik regelmatig gevraagd voor het geven van lezingen. Daarnaast leid ik reizen en korte excursies op het vlak van het Oude Egypte.