Speerwonden tonen zwaar leven in Amarna

Speerwonden tonen zware leven in AmarnaOp een begraafplaats voor het ‘gewone volk’ in Tell el-Amarna zijn skeletten gevonden die het bewijs zijn van zware lijfstraffen. Vijf skeletten vertonen verwondingen waarbij met een speer in het schouderblad is gestoken. Er bestond al wel een Egyptische tekst over dit soort straffen: 100 zweepslagen en 5 verwondingen voor het stelen van dierenhuiden, maar tot nu toe bestond hiervoor nog geen bewijs.
Op de begraafplaats zijn vele lichamelijke resten gevonden die tekenen vertonen van zwaar lichamelijk werk en een slecht leven. De stad moest snel worden gebouwd en er waren veel mensen bij betrokken.

Lees het hele bericht: Spear injuries show worker life in ancient Egypt

Geplaatst in Nieuws | Tags , , , ,

Over Huub Pragt

In 1980 begon ik aan de studie Egyptologie aan de Universiteit Leiden. In 1987 liep ik een stage bij het Museum of Fine Arts in Boston. Na mijn studie kreeg ik een baan in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Gedurende tien jaar hield ik me bezig met educatie en publieksactiviteiten. In januari 2001 richtte ik mijn eigen scholingsinstituut ‘Huub Pragt Egyptoloog’ op. In de jaren die volgden heb ik mij gespecialiseerd in het geven van lessen voor het onderwijs. Ik bied ook cursussen aan voor instellingen en particulieren. In Nederland en Vlaanderen word ik regelmatig gevraagd voor het geven van lezingen. Daarnaast leid ik reizen en korte excursies op het vlak van het Oude Egypte.