Virtuele rondwandelingen

Posted on

Egyptoloog Huub Pragt tijdens een virtuele rondwandeling in het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden.

Virtuele Rondwandelingen

Egyptoloog Huub Pragt heeft een virtuele rondleiding over de Egyptische afdeling van het Rijksmuseum van Oudheden in een video opgenomen. Google Street View beelden in het Leidse museum worden afgewisseld met foto’s en van helder commentaar voorzien. Kijk en luister naar de virtuele rondwandeling ‘Hiërogliefenschrift in het Rijksmuseum van Oudheden‘ met een lengte van 1:24:11.

Egyptoloog Huub Pragt neemt u in de winter en het voorjaar van 2021 virtueel mee op reis langs de Egyptische collecties van musea in Berlijn, Boston en Caïro. U komt ook terecht in de prachtig gedecoreerde koningsgraven van het Dal der Koningen in Loeksor. Moderne techniek maakt het mogelijk dat u in deze zes presentaties de indruk heeft daadwerkelijk rond te lopen in musea met Egyptische kunstschatten en de wanden te aanschouwen van monumenten in Egypte. De lezingencyclus is thematisch ingedeeld, waarbij steeds een paar objecten uit musea centraal staan. Bekijk het programma: Dwalen door Egyptische Musea.

Rondleidingen

Huub Pragt verzorgt ook rondleidingen op aanvraag over de Egyptische collecties van het Allard Pierson Museum (APM) in Amsterdam, het Rijksmuseum van Oudheden (RMO) in Leiden en het Museum Kunst & Geschiedenis (MKG) in Brussel. Bij een besloten groep wordt rekening gehouden met de bijzondere wensen. Zo wordt het thema en het niveau van een rondleiding op maat gemaakt. Een rondleiding duurt 90 minuten. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 12 personen. Het maximum aantal deelnemers bedraagt 15 personen voor een rondleiding in het APM en 20 personen voor het RMO en het MKG. De kosten voor een rondleiding verschillen per museum en zijn daardoor alleen op aanvraag. Bij de kosten voor een rondleiding is de entree tot het betreffende museum niet inbegrepen. Het maken van een afspraak over een rondleiding kan telefonisch via 06-12162042. U kunt uw wensen ook kenbaar maken via de hieronder weergeven button Rondleiding aanvragen. De gemaakte afspraken worden altijd bevestigd in een e-mail.

button rondleiding aanvragen