‘s Werelds oudste papyri gevonden langs Rode Zeekust

s Werelds oudste papyri gevonden langs Rode ZeekustPierre Tallet volgde de notities van een Engelse reiziger in de 19de eeuw en van twee Franse piloten uit de jaren ’50 en deed een geweldige ontdekking: 30 grotten uitgehakt in de rotsen in een afgelegen deel van de woestijn. Het ligt een aantal kilometer landinwaarts van de Rode Zeekust, ver verwijderd van oude of moderne steden.

In de grotten lagen papyri uit de tijd van farao Choefoe, de eigenaar van de Grote Piramide in Gizeh.
Ze bevatten de notities van ene Merer die het hele lang doorreisde om goederen op te halen en in Gizeh af te leveren. Hij rapporteerde vaan Anchhaf, de halfbroer van de farao. Hierdoor weten we nu zeker dat hij inderdaad als opzichter bij de bouw van de piramide betrokken was.

Lees het hele artikel: The world’s oldest papyrus and what it can tell us about the great pyramid

Geplaatst in Nieuws | Tags , , , , ,

Over Huub Pragt

In 1980 begon ik aan de studie Egyptologie aan de Universiteit Leiden. In 1987 liep ik een stage bij het Museum of Fine Arts in Boston. Na mijn studie kreeg ik een baan in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Gedurende tien jaar hield ik me bezig met educatie en publieksactiviteiten. In januari 2001 richtte ik mijn eigen scholingsinstituut ‘Huub Pragt Egyptoloog’ op. In de jaren die volgden heb ik mij gespecialiseerd in het geven van lessen voor het onderwijs. Ik bied ook cursussen aan voor instellingen en particulieren. In Nederland en Vlaanderen word ik regelmatig gevraagd voor het geven van lezingen. Daarnaast leid ik reizen en korte excursies op het vlak van het Oude Egypte.