Rotsgraven ontdekt in Gebel es-Silsila

Graf in Gebel Es-SilsilaOp woensdag 30 maart 2016 heeft het Ministerie van Oudheden van Egypte bekend gemaakt dat een veertigtal rotsgraven is ontdekt ter hoogte van de oude zandsteengroeves van Gebel es-Silsila. De graven dateren uit de 18de dynastie.

Lees het verslag op de website van de archeologische missie ‘The Gebel el-Silsila Epigraphic Survey Project’: The New Kingdom Necropolis of Gebel el Silsila.
Lees ook dit artikel: 3,400-Year-Old Necropolis Found in Egypt.

Geplaatst in Nieuws

Over Huub Pragt

In 1980 begon ik aan de studie Egyptologie aan de Universiteit Leiden. In 1987 liep ik een stage bij het Museum of Fine Arts in Boston. Na mijn studie kreeg ik een baan in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Gedurende tien jaar hield ik me bezig met educatie en publieksactiviteiten. In januari 2001 richtte ik mijn eigen scholingsinstituut ‘Huub Pragt Egyptoloog’ op. In de jaren die volgden heb ik mij gespecialiseerd in het geven van lessen voor het onderwijs. Ik bied ook cursussen aan voor instellingen en particulieren. In Nederland en Vlaanderen word ik regelmatig gevraagd voor het geven van lezingen. Daarnaast leid ik reizen en korte excursies op het vlak van het Oude Egypte.