Reizen naar Egypte in de planning

Huub Pragt in Gizeh.

Aan het begin van de maand november 2022 reis ik naar Egypte. Geruchten gaan dat 4 november 2022, exact honderd jaar na de ontdekking van het graf van Toetanchamon, de datum wordt voor de opening van het Grand Egyptian Musuem in Gizeh. Afhankelijk van het definitieve bericht over de openingsdatum van het GEM is er een plan om een meerdaagse Grand Egyptian Museum reis te organiseren. Bericht hierover verschijnt automatisch op de website www.egyptologie.nl.

In de periode van zondag 13 tot en met donderdag 17 november verzorg ik lezingen en rondleidingen in het kader van de House of Life Healing Conference 2022. Een meer gedetailleerd programma verschijnt automatisch op de website www.egyptologie.nl.

Van vrijdag 18 november tot en met woensdag 30 november 2022 leid ik een bijzondere cultuurreis van dertien dagen Hoogtepunten van het Oude Egypte. Aan het begin van deze door Labrys Reizen georganiseerde reis bezoeken we de beroemde piramiden van Gizeh en Sakkara uit het Oude Rijk. We trekken daarna naar het zuiden. Het accent zal vanaf nu komen te liggen op de tijdsperiode die bekend staat als het Nieuwe Rijk. Het is de tijd waarin de farao’s Egypte tot een absoluut wereldrijk hebben gemaakt.

In de periode van vrijdag 17 februari 2023 tot en met 12 maart 2023 wordt een luxe cruisereis georganiseerd waarbij de Amarnaperiode centraal staat. Deze reis van 24 dagen begint in Caïro en eindigt in Assoean. Er wordt elf dagen gevaren tussen Caïro en Loeksor op de Mövenpick cruiseboot Darakum. Een meer gedetailleerd programma verschijnt automatisch op de website www.egyptologie.nl.