Reis naar Manchester, Liverpool en Bolton

Van woensdag 12 april tot en met vrijdag 14 april 2023 is Huub Pragt uw gids tijdens de door Historizon georganiseerde driedaagse cultuurreis naar Manchester, Liverpool en Bolton.
Aanmelden voor deze reis verloopt uitsluitend via de website van Historizon. Een vliegreis van drie dagen voert naar de Egyptische collecties van het Manchester Museum, het World Museum in Liverpool en het Bolton Museum and Art Gallery. Een belangrijk onderdeel vormt het bezoek aan de tentoonstelling Golden Mummies of Egypt in het Manchester Museum. Het is mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een dag eerder naar Manchester te vliegen en in hetzelfde hotel te overnachten als de overige twee nachten.

Samenvatting van het reisprogramma

Dag 1, woensdag 12 april 2023: Vertrek in de ochtend vanaf Schiphol voor de heenvlucht naar Manchester met easyJet. Bij aankomst staat ons een comfortabele touringcar ter beschikking voorzien van airconditioning, toilet, koffie- en theeautomaat, koelkast en comfortabele zitplaatsen. In de middag een bezoek aan de tijdelijke tentoonstelling ‘Golden Mummies of Egypt’. We verblijven twee nachten in het Townhouse Hotel Manchester in het centrum van de stad. Het is op wandelafstand gelegen van het Manchester Museum.
Dag 2, donderdag 13 april 2023: Na het ontbijt bezoeken we de vaste collectie aan Egyptische en Nubische objecten van het Manchester Museum. In de middag brengt de touringcar ons naar Liverpool waar we een bezoek brengen aan de Egyptische afdeling van het World Museum.
Dag 3, vrijdag 14 april 2023: Na het ontbijt rijden naar Bolton voor een bezoek aan het Bolton Museum and Art Gallery met een replica van het graf van Thoetmoses III. Aan het begin van de avond vliegen we met KLM vanaf Manchester Airport terug naar Schiphol.
Voor meer informatie over deze reis naar Engeland gaat u naar Gouden Mummies.

Geplaatst in Geen categorie

Over Huub Pragt

In 1980 begon ik aan de studie Egyptologie aan de Universiteit Leiden. In 1987 liep ik een stage bij het Museum of Fine Arts in Boston. Na mijn studie kreeg ik een baan in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Gedurende tien jaar hield ik me bezig met educatie en publieksactiviteiten. In januari 2001 richtte ik mijn eigen scholingsinstituut ‘Huub Pragt Egyptoloog’ op. In de jaren die volgden heb ik mij gespecialiseerd in het geven van lessen voor het onderwijs. Ik bied ook cursussen aan voor instellingen en particulieren. In Nederland en Vlaanderen word ik regelmatig gevraagd voor het geven van lezingen. Daarnaast leid ik reizen en korte excursies op het vlak van het Oude Egypte.