Radio-interview over Toetanchamon

Het verplaatsen van een van de twee wachtersbeelden van Toetanchamon in het Egyptisch Museum in Caïro

Het verplaatsen van een van de twee wachtersbeelden van Toetanchamon in het Egyptisch Museum in Caïro

Op zaterdagochtend 29 oktober 2022 was Huub Pragt tussen 10:15 en 10:30 uur te gast bij het radioprogramma Nieuwsweekend op NPO Radio 1. Het gesprek ging over de door de Italiaanse fotograaf Sandro Vannini geproduceerde film ‘Tutankhamun: The Last Exhibition‘ die vanaf 3 november 2022 in Nederland in première gaat.
Ook werd gesproken over de raadselen die nog steeds rondom het graf en de mummie van Toetanchamon bestaan. Zeven jaar geleden kwam de Britse egyptoloog Nicholas Reeves met de theorie dat het graf van Toetanchamon nog niet al zijn geheimen heeft prijsgegeven. Is het mogelijk dat de beroemde koningin Nefertiti achter de grafwanden in een verborgen kamer begraven ligt?

Ook egyptoloog Daniel Soliman, conservator bij het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, werd op dinsdag 1 november 2022 geïnterviewd door Wilfried de Jong in het radioprogramma Met het Oog op Morgen op NPO Radio 1. Het gesprek is naar aanleiding van het feit dat het honderd jaar geleden is dat het ongeschonden graf van Toetanchamon werd ontdekt. Bekijk het interview van 8:30 Honderd jaar fascinatie voor Toetanchamon.

Geplaatst in Nieuws

Over Huub Pragt

In 1980 begon ik aan de studie Egyptologie aan de Universiteit Leiden. In 1987 liep ik een stage bij het Museum of Fine Arts in Boston. Na mijn studie kreeg ik een baan in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Gedurende tien jaar hield ik me bezig met educatie en publieksactiviteiten. In januari 2001 richtte ik mijn eigen scholingsinstituut ‘Huub Pragt Egyptoloog’ op. In de jaren die volgden heb ik mij gespecialiseerd in het geven van lessen voor het onderwijs. Ik bied ook cursussen aan voor instellingen en particulieren. In Nederland en Vlaanderen word ik regelmatig gevraagd voor het geven van lezingen. Daarnaast leid ik reizen en korte excursies op het vlak van het Oude Egypte.